07-01-04

POEDERLEE - 3 januari 2004

 

 Met de beschrijving : Poederlee , met zijn bossen en zijn weiden , een prachtig stukje Antwerpse Noorderkempen , reisden we dan ook af naar de Driekoningentocht van de Herentalse wandelclub.

Temeer ook in het begin van dit nieuwe jaar de omstandigheden lekker meezaten : met een licht ondergesneeuwd landschap en een gulle winterzon , waren onze verwachtingen dan ook hoog ingeschat.

De Herentalse wandelclub toonde al meteen zijn goede voornemens voor 2004 en het dient gezegd ze maakten  er dan ook gewoonweg één groot wandelfeest van.

 

Reeds van bij het begin leidde het wandeltraject ons via enkele landelijke wegen het centrum uit , waarbij een ondergesneeuwd landschap primeerde.  Dit zou ons brengen naar het natuurgebied van ‘ de Poeielse Aard ‘ , alwaar een wit spoor trok doorheen de donkere contouren van een lapje bos. Even later krinkelden we ons tussen de bomen waarbij al vlug de wandelweg ons bracht aan de boorden van de Aa. Via een loopbrugje bereikten we de overkant , waarna we volop genietend van de zon en de mooie vredige winterlandschapsbeelden een eerste rust bereikten in het gehucht ‘ Satanic ‘.

 

Van dan af zouden we maar liefst gedurende een zestal kilometers kriskras doorheen de Lichtaartse bossen trekken, waarbij zandige wegen even voor een sneeuwvrije weg zorgden doorheen deze immense en ondergesneeuwde sparrenbossen.  Hier nam de natuur wel duidelijk de bovenhand , waarbij schitterende doorsteekjes door een prettig golvend bos opgevolgd werden door brede dreven en pittoreske boswegels van de Berkelheide. Een bijzondere mooie manier om door deze bospercelen heen terug de wel tamelijk krap bemeten voetbalkantine van Fc Satanic voor een tweede maal te bereiken.

 

Nadien wachtte een rondje over de Witte en Hoge bergen, om zo terug via enkele landelijke wegen voor een twee maal naar de boorden van het riviertje “ de Aa “ te wandelen. Ook hier moesten we via een loopbrugje en een soort kleine barrage de overkant bereiken. Waarna we via tal van veldwegen in alle maten en kleuren de bekende Heggekapel bereikten. Langs de lommerrijke weg naar de kapel staan ook zeven kleine kapelletjes ter ere van Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën.  Langs een ingetogen kerkhof en de Molenberg bereikten we terug het einde.

 

Een schonere nieuwjaarswandeling konden we ons niet inbeelden , waarbij onze wensen en verwachtingen meer dan uitkwamen.


23:27 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Welkom ! Veel blog en wandelplezier in 2004 !
En neem af en toe ook een kijkje op onze hikingblog .
hiking.skynetblogs.be

Gepost door: M&G | 07-01-04

hey... veel plezier op de blogjes...
maak er iets leuk van hé :-)

groeten sven en ann

Gepost door: Sven | 08-01-04

De commentaren zijn gesloten.