10-01-04

midweekwandelen

2° WINTER MIDWEEKTOCHT dd 28/01/2004
 
Gebaseerd op de populariteit van het midweekwandelen in de provincie Limburg , promoot de Vlaamse Wandel & Liga sinds kort de wandelevenementen.
 
Overtuigd dat er ook in de provincie West-Vlaanderen hiervoor een ruim wandelpubliek voor te vinden is stelt de Wervikse wandelsportvereniging haar 2° Winter Midweektocht voor.
 

In alle rust genieten van een winters landschap , waarbij de recreatiedomeinen ‘ Alfons Dalle Dumont en De Balokken ‘ centraal staan , zo kunnen wij deze 2de Midweek Wintertocht wel omschrijven.

 

Startend aan de voet van de monumentale Sint-Medarduskerk , stappen alle afstanden gezwind de grensbrug over voor een verkenning van ‘ Le  Pays en Ferrain ‘ of met andere woorden het land van de Korenakkers.

 

Er volgt dan ook een opeenvolging van landelijke groene reepjes en oude hoeves die ons moeten brengen naar ‘ La Montagne ‘. Een bult groot weliswaar , die echter bij een winterse zonnige dag prachtige zichten bied op de Rijselse voorstad , de Leievallei en het Heuvelland. Hierna volgen wij ‘ Le Chemin des Gueux ‘ waarbij menig kleine kasteeltjes ons afzetten in het recreatiedomein ‘ Alfons Dalle Dumont’.

 

Dit 13 ha groot domein , dat zich op de flank van een heuvel bevindt , loont zeker en vast de moeite. Naast een ‘ wit kasteel ‘ , enkele monumenten uit de eerste Wereldoorlog en een jachtpaviljoen , is er ook plaats voor fito , hengelen en andere sportactiviteiten. In het hoogseizoen is er ook een museum van kleine ambachten open.

 

En nu we toch op Frans grondgebied vertoeven , moeten we uiteraard eens proeven van een Picon , een lekker streekaperitiefje.

 

Eens terug de Sint-Medarduskerk in het vizier vergezeld ‘ the Golden River ‘ (de Leie) ons nu naar een ander recreatiedomein ‘ De Balokken ‘. Ontstaan door het rechttrekken van de Leie , vormt deze nieuwe groenoase een thuisgaven voor diverse soorten wintergasten. Kriskras verkennen we het domein , waarbij de statige spits van de monumentale kerk en de wieken van de Briekenmolen steeds onze aandacht blijven trekken.

 

Via de groenrijke Hansbekewijk , het beeldige koortskapelletje en het prachtig vernieuwd nationaal Tabaksmuseum sluiten wij deze winterse wandelescapade af.

 

Start : In zaal Onder de Toren - Pästorijstraat - Wervik

           Keuze tussen 6-12-18 km

           tussen 9 & 15 uur

 

 

14:50 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Goed initiatief Proficiat met je blog. Ik hoop dat veel mensen af en toe een kijkje komen nemen, hoe het met de Wervikse toebakstapper is gesteld.

Gepost door: G.U.Y. | 10-01-04

De commentaren zijn gesloten.