22-01-04

Nieuw wandelrecord

Andre Lecompte  is nieuwe recordhouder .
 
Vorig jaar heeft André maar liefst deelgenomen aan 572 georganiseerde wandeltochten en is daarmee de nieuwe recordhouder van ons land. In totaal wandelde hij zo'n 5070 kilometers.
Het vorige record stond op naam van Gaston Maes uit Hélécine met 554 deelnames.
 
André had hierover gelezen in ' Gezond op Stap ' en zo ontstond het idee om het record scherper te stellen. Gesteund door zijn vrouw en zijn club , wist André dat hij het record zou kunnen scherper stellen. Zo nam hij soms deel aan maar liefst 6 wandeltochten op één dag.
En gemiddeld deed hij vier tochten op zaterdag en nog eens vier op zondag , zonder hierbij de vele midweektochten te vergeten.
 
André mag dan ook terecht fier zijn op zo'n prestatie , temeer hij zegt dat wandelen hem fit en gezond houdt , het een sport is die iedereen aan kan en vooral ook heelwat sociale aspecten en vrienden maakt.
 
In zijn totale wandelloopbaan wist André reeds 31000 kilometer bijeen te sprokkelen , werd hij reeds gelauwerd als sportman van zijn stad en tevens vorig jaar eind oktober opgenomen in de Orde van de Wandelaar. Waarbij de Vlaamse Wandel & Jogging Liga bijzondere personen in de kijker stelt.
 

23:08 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.