06-04-04

Nieuwrode - 04 april 2004 Een ontdekkingstocht door het

Nieuwrode - 04 april 2004

 

Een ontdekkingstocht door het Hageland , leek ons een bevallig alternatief van de wielerklassieker de Ronde van Vlaanderen. We kwamen dan ook geenszins bedrogen thuis , want de Globetrotters boden ons een parel van een zwerftocht aan.

 

Reeds kort na de start verlieten we het Hagelandse dorpje Nieuwrode , via de gerestaureerde pastorie . Dit 18de eeuws huis werd door de norbertijnenabdij van ’t Park van Heverlee opgetrokken . En het bleek al meteen dat de Globetrotters ons niet lang in het ongewisse lieten om er een knallend natuurfestijn van te maken.

 

Algauw volgden we dan ook een leuke combinatie van veldwegels , die ons op een pittoreske wijze naar de heuvelflank van een lapje bos zouden brengen. Prettige bospaden op de hoogte van de Kriesberg brachten ons dan ook door het groen ontluikende Mostingbos. Waarna een smalle kronkelende wegel ons tussen de bomen door een mooi zicht op Nieuwrode gunde.

 

Schitterende wandelpaden leidden ons hierna doorheen de weelde van dit landschap en stuurden aan op een volgende beboste heuveltop van het Tienbunderbos. Enkele klimpartijen die ons behoorlijk op onze adem deden trappen ,brachten ons op een onberispelijke manier  naar boven , waarbij we van op een hooggelegen veldwegel onze ogen konden leeg kijken op een schitterend vergezicht van groene glooiingen.

 

Hierna volgde een resem van holle wegen en zanderige veldwegels rond de Steenberg. Magnifiek wandelen was dit, vooral tussen de vele boomgaarden van het universitair fruitteeltcentrum  en weiden door , zagen we in de diepte de Sint-Niklaaskerk van Rillaar statig  liggen.

 

Hier wachtte ons een eerste ‘ pitstop ‘ , waarna opnieuw een fenomenale  natuurlijke tussenafstand ons bracht  langs de Mottebeek en de Molen van Leefdal, twee pareltjes van de Demervallei.

 

Ondertussen kregen we weliswaar een ware aprilse gril op ons hoofd , doch het knallend wandelfestijn  was verre van gedaan. Want na een tweede maal Rillaar te hebben bereikt , volgden alweer een kanonnade van natuurpaadjes die ons nu door avontuurlijke lapjes bos en dan weer over één van de vele schilderachtige heuvelkammen liet slingeren.

 

En toen we ons na zo’n 18 km terug aan de voet van Nieuwenrode aanmeldden , realiseerden we ons dat we haast geen kilometer beton of asfalt onder onze voeten gekregen hadden ! Meer zelfs want het was de eeuwenoude Sint Jobwandelweg , die door de pelgrims werd gebruikt op hun bedevaart naar Wezemaal , die ons keurig terug afzette in de drukke parochiezaal.  
21:09 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

- Mooi verslagje. Ik moet ook eens aldaar gaan wandelen geloof ik ;-)

Gepost door: Caroline | 07-04-04

De commentaren zijn gesloten.