20-04-04

20°  Internationale  60 km van Merchtem Een

20°  Internationale  60 km van Merchtem
 

Een zonnige zaterdagmorgen leek mij ruim voldoende om er eens een gezellige lange wandeldag van te maken. En blijkbaar was ik niet alleen , want met meer dan 500 kwamen ze aan de start van de 20ste Internationale 60km van Merchtem.

Het was dan ook aanschuiven voor een inschrijvingskaart , alvorens de Merchtemse wandelclub ons zonder veel franjes lijnrecht uit het dorpscentrum stuurde en na een kilometer wij de landelijkheid indoken in de richting van Peizegem.

 

Een beeldig wandelpad langs een kronkelende beek zou dan ook de aanzet zijn van deze schitterende wandelescapade. Er volgde hierna ook een fraai groen decor , waarbij enkele schitterende wegels en verademende natuur doorsteekjes ons tenslotte na een 13 tal kilometer zou afzetten in de plaatselijke pétanque club van Peizegem voor een eerste rust. 

 

En ook hierna dreven steeds maar schitterende karrensporen en mijmerende veldwegels ons steeds dieper in het landschap van het éne idyllische dorpje  naar het andere in de streek van Asse.  Alvorens Mollem te bereiken werden we zelfs dwars door een aangeplant veld gestuurd vooraleer een beeldige veldweg langs een erehaag van geknotte wilgen ons over en tussen het één of andere natuurreservaat zou sturen.  Op het marktpleintje van Mollem vond warempel nog een gezellige bruiloft plaats , waarbij twee prachtig versierde koetsen met van die echte Brabantse trekpaarden alle aandacht trokken. 

 

Nadat we wat gedronken hadden op het terrasje van ‘ de trapkes op ‘ zetten we onze wandelweg verder via een antiek kasseiwegje   , die ons naar een hoogte bracht , van waarop we een heerlijk zicht konden meepikken op de speelse glooiingen en een eerste maal de horizon van ons dierbaar Brussel konden waarnemen.  Onderweg hadden we tevens enkele schilderachtige hoeves uit de 17de eeuw mogen waarnemen, waarna we werden afgezet achter het fraaie Sint Gaugeriuskerkje van Kobbegem. We konden niet weerstaan aan het heerlijke vocht van de plaatselijke brouwerij en met deze fraaie temperaturen was een ‘ Mort  Subite ‘ biertje dan ook meer dan welkom na zo een 35-tal kilometer.

 

 

             Brouwerij van Mort Subite en de St Gaugeriuskerkje

 

 

Gedragen door de zon bleven we steeds maar prachtige natuurpaden volgen achteréénvolgens in de richting van Hamme en Ossel , waarbij we zelfs door twee schitterende privé-domeinen , waaronder dit van Wolvendael mochten stappen.

 

Ook na dit intermezzo zochten we opnieuw een stel veldwegels op doe ons krinkelend meenamen tussen de pas geploegde en aangeplante akkers die heerlijk naar de verse vruchtbaarheid roken. Ondertussen was het weer warempel aan het omslaan , toen we na een 54 tal  kilometer een laatste controle bereikten in het café ‘ in de Volle Pot ‘.  En nadat we nog wat kriskras door de weidse gezichten waren getrokken bereikten we voldaan deze leuke lange afstandsmars.

 

We willen ook hierbij een pluim sturen naar de mannen en vrouwen van de Merchtemse wandelclub , want zeg nu zelf 500 deelnemers opvangen op een lange afstand is niet zo maar van de poespas. Ze wisten toch alles (buiten de onverwachte  paniekfase bij de inschrijving) in goede handen te leiden , en dan hebben we nog niet gesproken over de ruime bevoorrading en verwenning van een koffie , rijsttaart , Mort Subite biertje , peperkoek , diverse snacks , Nazareth kaas en bij aankomst een welverdiende Duvel of Maredsous en een mooie t-shirt.

 

Zonder tegenslagen zijn we er alvast volgend jaar terug bij en naar mijn denken die 500 andere deelnemers OOK !!!!!

21:55 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

- Mooi verslagje alweer. Ik moet u bewonderen om het stappen van deze lange afstanden, maar wij houden het liever rond de 20. Dan kan de hond mee en hebben wij meer tijd om rondom ons te kijken en foto's te nemen.

Gepost door: Caroline | 23-04-04

Hey... leuke tocht dunkt me! Prachtig verslag van deze unieke tocht te Merchtem! Het is vlot te lezen en zeer attentvol. Groeten... Wandelmarc.

Gepost door: wandelmarc | 26-04-04

De commentaren zijn gesloten.