13-05-04

DE WANDELKLASSIEKERS

Onder het motto ' voor elk wat wils ' kondigen in de mei & juni maanden zich drie wandelklassiekers aan.

Van kort tot lang of zelfs heel lang , de drie organisaties stralen elk hun charmes uit. Waarbij we in het weekend van 21-22 & 23 mei reeds de 33ste wandeldriedaagse van Ieper of beter gekend als de 100 km van Ieper hebben.

Miaaaaaaauw.....
www.100kmvanieper.be

Op vrijdag 21 mei staat alles in het teken van ' bos en groen ' waarbij de plaatselijke bossen van Zonnebeke en Zillebeke in de kijker worden gesteld

Zaterdag 22 mei hebben wij de ' de Westvlaamse heuvels en de schreve ' die onder de voeten worden geschoven. Met kuitenbijters als de Zwarte- & Rodeberg , de Kokereelberg en uiteraard de Kemmelberg staan een paar lastige kilometers te wachten.

Zondag staat dan alles in het teken van de Ieperse natuur , waarbij de recreatiedomeinen van ' de Verdronken Weide ' , Zillebekevijver en het Provinviaal Domein de Palingbeek aan de beurt komen.

De 100 km van Ieper is tevens een mix van wandelen , ambiance waarbij naast gewone wandelaars , heelwat militairen deelnemen.

Ook op 23 mei hebben wij die andere klassieker namelijk de 33° Omloop Kluisbergenwww.wandelen.be

Ook hier uiteraard voor elk wat wils. Voor de echte , fervente wandelaars staat een maar liefst 50 km lange wandelescapade te wachten doorheen de pareltjes van de Vlaamse Ardennen.
Voor routiers of ervaren stappers is er dan een heuvelachtige omloop van 25 km. Terwijl voor de families men best kan genieten van de 6 en 12 km omlopen , waarbij animatie ,muziek , natuurstandjes , gidsen enz voor de sfeer zorgen.

En dan blijft er nog die kwarteeuw ' Nacht van Vlaanderen ' op 18 & 19 juni as.www.nvv.be

De organisatoren omschrijven het geheel in drie luiken : het sportieve , het ontspannende en het gezellige !
Met het sportieve wordt uiteraard geduid op de NACHT , de uitdaging om al lopend of wandelend die ultieme 100 km te stappen. Waarnaast reeds een 10-tal jaren , voor diegenen die willen proeven van de NACHT tevens een marathon door het Houtland wordt ingericht .
Het ontspannende en gezellige luik is het decor van een feestvierende stad Torhout , waarbij men kan genieten van een gezellige Mini-Nacht die 10 km omvat , de nacht in kan gaan met muziek en dans in het kermisgedruis en naast de feestvierende massa de 100 km stappers kan komen supporteren en aanmoedigen.
 

20:51 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.