23-06-04

WANDELREIS HAUTE SAVOIE - SAMOËNS 26/06/2004 TEM 03/07/2004

Wandelreis naar ' Le Grand Massif ' - Haute Savoie , bestemming Samoens van 26 juni 2004 tem 03 juli 2004

Nog enkele nachten slapen en dan is het zover , onze langverwachtte wandelvakantie vangt aan. Een 40-tal Toebakstappertjes worden er verwacht in de groenrijke vallei van de Giffre , gelegen in de Franse Haute Savoie en meerbepaald in ' Le Grand Massif '. Samoëns is niet enkel een winterparadijs om te skiëen , maar tevens een aangenaam toeristisch dorpje in de zomer , alwaar meer dan 250 km uitgestippelde wandelpistes op de geöefende stapper en de gelegenheidswandelaar staan te wachten.  

Onze uitvalsbasis is hotel '  , een driesterren hotel , alwaar de symphatieke uitbaters Françoise en  Ollivier ons met open armen zullen verwelkomen ( beide zijn tevens enorme wandelliefhebbers ).  Het complex bied een uitstekende kwaliteit , alwaar men na een fikse wandeling kan verpozen in de ruime  salons of gebruik maken van de fitness  & saunaruimte , eveneens een plons kan wagen in het binnen- als buitenzwembad met een constante temperatuur van 28° Celsius.  Om dan maar te zwijgen van de gastronomische kunstjes , alsook van de traditionele recepten .

Samoëns , een rustig bergdorpje van de Haute Savoie , gelegen tussen Geneve en de Mont-Blanc , aan de boorden van de Giffre-vallei.

Het dorpje Samoëns, wist zijn authentieke oudheid te bewaren. Bastion van ' les maçons ' (steenkappers) kregen de inwoners de naam mee van ' Septimontains '. Dit in herinnering aan de zeven alpages (bergen) die door Amedée VIII in 1438 een naam kregen en nog steeds in het wapenschild fungeren. Samoëns is niet enkel een vertrekpunt voor aangename wandelexcursies ,  met zijn 16de eeuwse kerk , de mooie ' Place du Gros Tilleul '  alwaar een oude lindeboom en ' la Grenette ' (een 16° eeuwse overdekte handelsruimte ) een capitale rol speelt , zijn zeldzame fontein ,  zijn Tour Pelisier, de prachtige botanische Jaÿsinia tuin en diverse aangename typische Franse bistro's en terrasjes : heeft het menig troeven in handen als aangename verblijfplaats.

Uiteraard brengen wij na ons verblijf een uitgebreid verslag van onze wedervaren.

Samoëns un coeur accessible , wat kan een mens nog meer verlangen.
17:21 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

prettige vakantie! Hopelijk krijgen we iets te lezen en te zien van deze valantietrip! Wij zijn vol on geduld.... groeten... Marc en geniet er intussen van!

Gepost door: wandelmarc | 28-06-04

De commentaren zijn gesloten.