05-08-04

PUURS - 07 AUGUSTUS 2004

IBIS wandeldriedaagse
06-07 & 08 augustus 2004
 
Met het prachtige zomerweertje in het verschiet , reisden we ditmaal richting Puurs, alwaar de plaatselijke wandelclub IBIS , er hun driedaagse IBIS TOCHTEN organiseerden.
De ganse staf van wandelmee.be en een paar medewerkers hadden er immers afgesproken om update een wandel- & fotoreportage te leveren over deze driedaagse wandelhappening. Wandelmarc en zijn vrouwke waren aanwezig op vrijdag , Anita - Eric waren zelfs de drie dagen aanwezig , en wij van onze kant verkozen zaterdag , alwaar de Hoevetocht op het programma stond.

Ter gelegenheid van hun 25ste jubileumuitgave was er tevens een tentoonstelling over het reilen en zeilen van de driedaagse IBIS tochten in de annexen van de startzaal te bewonderen.

 Bij onze aankomst merken we onmiddellijk dat het dorpje volledig wordt gedomineerd door de prachtige Sint Pieterskerk , met typisch baroktorentje. Waarna we na de inschrijving  reeds onmiddellijk het natuurreservaat ' Tekbroeken ' worden ingestuurd. . Een verkwikkende wandeling door dit 12 ha broekbos is dan ook de aanzet van deze Hoevetocht.  Alwaar we zo oprukten in de richting van Oppuurs, dit via enkele onverharde paden die ons meteen een mooi zicht gunden op de fraaie brok natuur van weiden en akkers aan de achterdeur van 't Klein Brabant.  Tussen ruisende wilgen , die voor de enige afkoeling zouden zorgen vandaag,  nam alweer een stevig karrenspoor ons nu verder mee tussen de rijkelijk groeiende bloemkoolvelden. Alwaar hier en daar de passage langs een typische Klein Brabantse hoeve , alszijnde de Casterhoeve en de Merlegathoeve ons best wist te bekoren.   

In het parochiaal centrum van Oppuurs hadden we na een viertal kimometer ons eerste stempelkontrole , waarna voorbij het kerkje een typische dorpswegel ons deze keer bracht in de richting van Lippelo. Alwaar een resem van veldwegels ons steeds dieper in dit bekoorlijk landschap bracht , royaal omgeven in het groen door overal opduikende groepjes populieren of ander houtgewas. In een wijde boog begeleidden deze prachtige landschapsbeelden ons voor een tweede maal naar de rust in Oppuurs.
 
Even werd onze rijkelijke trektocht onderbroken en moest die plaats maken voor een bijzonder smaakvolle smos en de nodige verfrissing. Hierna konden we ons opmaken voor een laatste stukje , waarbij enkele paadjes ons een verrukkelijke kijk gunden op de grillige meanders van de Molenbeek en we zo via een statige dreef en het ' hof ten Broeck '  het grondgebied van Liezele bereikten. Even verder ligt onder een smaragdgroene sluier verscholen een betonnen mastodont : het ' fort van Liezele'.   De vesting met bouwjaar 1908, is nu het best bewaarde en meest complete fort van de voormalige Vesting Antwerpen. Heden wordt het door de gemeente Puurs en de vzw Fort Liezele gerestaureerd. Sinds 1995 monument, wordt het Fort van Liezele stelselmatig opnieuw (her)ingericht naar zijn oorspronkelijke functies in 1914 en 1940. Musea met authentiek materiaal, commandoposten, troepenkamers, infirmerie, geschutsopstellingen en een gepantserde waarnemingspost zijn enkele van de vele bezienswaardigheden
 
Dit indrukwekkende gebouw , werd voor drie dagen door de mensen van IBIS ingepalmd voor een laatste controle.
 
En zeg nu zelf , een schoon uitnodigend terrasje , de verfijnde geuren van een  barbecue, de gezellige ambiance van muziek  en een ver'duvel'd lekker blondje ...  Wie zou daar kunnen aan weerstaan ?
 
De goddelijke ' DUVEL ' zorgde dan ook voor een welgekomene verfrissing , bij deze hoge temperaturen.  En zeg nu zelf : HADDEN WE HET NIET VERDIENT ?
 
  


fotoreportage zie :

22:02 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.