30-08-04

28° TABAKSTOCHT KOMT ERAAN

De 28ste TABAKSTOCHT komt eraan ...
 
Voor de 28ste maal zal Wervik op 26 september 2004 het decor vormen van een unieke zwerftocht doorheen de tabaksvelden; langsheen de Leie: het recreatiedomein “De Balokken”; het kasteel van “Alfonse Dalle Dumont” en zoveel meer mooie en rustige paden. Dit jaar worden vele andere wegen bewandeld dan de vorige edities, en heeft men gekozen voor landelijke en rustige wandelwegen  waar voor de meeste afstanden Henegouwen centraal staat.

Men start traditiegetrouw in het St. Jozefscollege, om langs het koortskapelleke de wandelweg te volgen en langsheen de Plankebeekvallei, om daarna de Leie te bereiken, daar verlaat de 6 km de andere afstanden, om zich te begeven naar het recreatiedomein “De Balokken”, die ontstaan is na het rechttrekken van de Leie, tevens is het een broedplaats geworden voor meerdere vogelsoorten zoals de reiger, waterhoen, kievit en eenden. Deze wandelpaden bieden een schitterend uitzicht op de St.Medarduskerk, de Brikkemolen en het aan de flanken liggende Frankrijk.

Langs de nieuwe brug gaan ze richting Brikkemolen om daarna het Tabaksmuseum te bereiken die mits voorlegging van de inschrijvingskaart gratis te bezoeken is. Waarna ze terug richting aankomst stappen.

De 12 km gaat verder langs de Leie naar het bebloemde Komen, om langs de wandelwegen, zwembad, en de oude vaart Komen-Ieper de rustpost te bereiken.Deze keren terug over de Franse grens naar het gemeentepark van Komen-Zuid om zo samen te komen met de kleine afstand, in het domein “De Balokken”.

De 15 km maakt nog een lus in Wervicq-Sud, met zijn prachtig kasteel in het recreatiegebied “Alfonse Dalle Dumont”waarna we geleid worden naar een welverdiende rustpost in Salle Jaures.

De 20-30 en 40 km volgen nog tot in Houthem een tijdje de oude vaart Komen-Ieper en langs landelijke wegen en de oude spoorwegbedding naar Waasten. Daar doet de 40 km nog de nodige lussen om daarna terug te keren langs de prachtige aangelegde wandelweg langs de Franse kant van de Leie, om alzo de kleinere afstand te vervoegen.

Met deze organisatie, verzorgde rustposten en heel veel rustige en landelijke wegen, weg van het grote verkeer, hopen wij dat iedereen zal kunnen terugblikken op een geslaagde en schitterende 28ste Tabakstocht

BIJKOMENDE INLICHTINGEN :  Frans Malengier , Klijtstraat 14 te 8940 WERVIK, tel 056/31.27.90

INSCHRIJVING : Sint Jozefscollege - Magdalenastraat 29 te 8940 WERVIK , tussen 7 & 15.00 uur.

 21:11 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.