03-10-04

KRUIKENBURG - 03 OKTOBER 2004

Kruikenburgse wandeltochten

Wandelclub  Kruikenburg
03  oktober  2004Om zondag ll. nog een parkeerplaatsje te vinden in Kruikenburg-Ternat moest je ongetwijfeld heel vindingrijk zijn of veel geluk hebben ... Wij waren gelukkig met de bus en willen maar aanduiden dat bij aankomst rond de klok van negen reeds wat volk op de been was. Blijkbaar sloeg de combinatie van het Pajottenland en de uitstekende reputatie van de plaatselijke Kruikenburgse wandelclub goed aan bij de wandelaars.
Want bij het aansnijden van de tocht , beperkte de behuizing van het dorpscentrum niet lang ons gezichtsveld. Want na een paar straten langs de spoorwegbedding , kregen onze ogen al vlug vrij spel om rond te dwalen in het weidse landschap dat zich voor ons uitstrekte. Nadat we een uitgestrekt maïsveld gerond hadden , stuurden rustige wegjes en oude kerkwegels ons steeds dieper in de complete rust van dit glooiend landschap. 
Waarna een lange  veldweg ons daarna over enkele glooiingen meesleepten en we voor ons de gotische Sint-Gertrudiskerk, half verscholen achter wat bomen , steeds maar dichter zagen voorbijschuiven.  Het was dan ook een schitterende smalle weg tussen deinende weiden en waarin ook de koeien zalig met ons meegenoten van de milde zon , die met ons  naar beneden duikelde in de richting van Ternat. Een kleine omzwerving langs de kerk en een prachtige Beukendreef , bracht ons tenslotte naar het kasteel van Kruikenburg voor een rust.
Na een rondgang van het domein , werden we eventjes in de richting van Borchtlombeek gestuurd , waarbij we ook nu weer uitgenodigd werden neer te kijken op het grandioze Pajottenland.  Waarna we op een selecte natuurlijke manier via een kanjer van een boerenwegel , terug het witstenen kerkje van Ternat zagen pronken .

Het luidde dan ook meteen het einde aan , van een effenaf schitterende kleine afstand. De mensen van de Kruikenburgse wandelclub , met de symphatieke secretaresse Régina hadden ons andermaal weten te verrassen met een dot van een wandeling en het beste van hun kunnen werd dan ook ruimschoots beloond met meer dan 2000 deelnemers.

                                                   FOTO's ONLINE :

20:24 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.