21-11-04

LICHTAART - 20 NOVEMBER 2004

Wandelbloggers  samen in  Lichtaart
Wandeling   WANDEL MEE. BE
20 november  2004

Vandaag zouden we ons wandelplezier gaan opzoeken in het verre Kempische landschap van Lichtaart , alwaar twee ' zotten ' met name Anita en Eric  vanuit de thuisbasis van WWW.WANDELMEE.BE er de mogelijkheid boden enerzijds kennis te maken met de bosrijke streek en anderzijds we met andere wandelbloggers en medewerkers van het wandelportaal bij uitstek wat bij zouden kletsen over de werking en onze ervaringen op het wandelgebied. Na een rit van bijna twee uur streken we neer in de Zwaluwstraat en werden er met open armen ontvangen door de heer des huizes Eric en zijn lieftallige gezellin Anita.
Wie zich hier verwachtte aan een luxueuze wandeling , had duidelijk de verkeerde organisatie uitgekozen.  Bedoeling van deze 2de wandeling der WANDELMEE , was op kleinschalige basis er een gezellig onderonsje van te maken , weliswaar openstaand voor iedereen en alwaar we terug gingen tot de nostalgische beginjaren van de wandelsport. Waarbij ons een routebeschrijving werd overhandigd en vertelt werd dat op ieder kruispunt de richting werd aangeduid met fluoriserende pijltjes. En het dient gezegd : gewapend met een plan in de hand , komt men door het ganse land.

En ik wil er duidelijk op melden dat naderhand zou blijken dat de routebeschrijving helemaal niet noodzakelijk was , daar  alles zorgvuldig en correct werd uitgepijld. In mijn bijna 30jarige wandelcarriere heb ik al veel ergere zaken meegemaakt ! 

Voor we aan de slag konden gaan , deed het ons plezier tevens de secretaris van de Zilverdistel Dendermonde en enkele prominente VWF mensen tegen het lijf te lopen. Hierna trokken we ons zelf uiteindelijk op gang via een wegel , die ons op een heerlijk natuurlijke manier in het hinterland van Lichtaart bracht. Gevolgd door rustige asfaltwegeltjes van de Katenhagenwandelroute , waarna ons pad zich verder een weg zocht in een eerste bosdoorsteekje van de Kastanjelaan. Het viel ons tevens onzettend op hoeveel kapelletjes hier en daar een stevige knotwilg of eik sierden , waarbij de devotie van de één of andere heilige  hier duidelijk hoog in het vaandel wordt gedragen. Nadat we heel eventjes maar langs de bebouwde kom flaneerden , zorgden alweer enkele schitterende natuur- en bospaden voor een gesmaakt verlengstukje. Een kostbaar stukje natuur dat vooral veel groen liet zien , bracht ons tenslotte naar de drukke Poederleesteenweg. Alwaar op de Kapellekensberg het kapelletje van OLVrouw in 't Zandt in alle glorie prijkt. 

Nadat we ons geloodst hadden doorheen de ' Bloemenwijk ' , zo te zien aan de straatnamen , kregen we een erg landelijk en natuurlijk vervolg gebreid dat ons eerst door het aanwezige groen en langs met koeien bezaaide weiden stuurde in de richting van het gehucht Hoebenschot.  Hierna ontfermde zich weer de statige  Coolseweg over ons , waarbij een kilometerslange bosdoorsteek al vlug volgde. Dit schitterend pad bracht ons onder andere voorbij het Hofke van Bayot. In feite niks meer dan een monument die hier werd opgericht ter ere van een soldaat die hier op 20 augustus 1914 de dood trof . De Coolseweg stuurde ons zo steeds dieper het bos in , waarbij de natuurreservaten van de ' zandfluiter ' en de ' witte bergen ' ons tenslotte na een tiental kilometers afzetten in café de Heide.
Een aloud volkscafé , waarbij ' Mil van den dikken ' zo'n 77 jaar geleden zijn deuren opende. De oude inrichting , de kwikkelende tafeltjes en stoelen , aloude nostalgische reclameborden en foto's staan er al een mensenleven lang en zijn ongetwijfeld nog een evenlang leven beschoren. Gezien een charmante jonge dame er ondertussen de tapkraan in de gaten houd.


Zo bereikten we terug de Zwaluwstraat , waarbij menig wandelaar zich tegoed doet aan een stevige lekker soepje in de overigens mooie tuin en gezellig kampvuur. In de straat probeerden enkele mensen onder begeleiding de nieuwe overgevlogen rage uit het Noorden  uit , Nordic Walking. Waarna tussen de medewerkers van wandelmee.be nog wat gezellig wordt bijgepraat over onze toekomstplannen.

We willen dan ook elkeen bedanken voor de gezelligheid , de gastvrijheid van Anita en Eric en bovenal de medewerkers die dit geheel tot een goed einde brachten te vragen de ingeslagen weg verder te bewandelen.

FOTO's omtrent deze bijeenkomst en clubwandeling

22:29 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

:-) Het was de moeite waard om ervaringen uit te wisselen.
En ieder geeft zijn indrukken toch met andere accenten weer.

Gepost door: G.U.Y. aka Gwy | 22-11-04

De commentaren zijn gesloten.