27-12-04

BESELARE - 26 DECEMBER 2004

Warme Wijntocht
26 december 2004
Drevetrotters Zonnebeke
 

Tijdens het laatste uitloopweekend van 2004 vergat de winter blijkbaar eventjes voor winter te spelen en zorgde het voor een schitterend wandelweertje. Wat resulteerde in een onverwachte toeloop van wandelaars her en der op de Vlaamse organisaties.Ook de Drevetrotters uit Zonnebeke zagen op deze leuke winterzondag een horde wandelaars over zich heenspoelen.  Alwaar ze vanuit het rustig landelijk dorpje Beselare , die volledig leeft in de ban van de heksentraditie , hun Warme Wijntocht hielden .

 

Bij onze aankomst in de ruime sportzaal ' Hekseketel ' , rook het trouwens uitmuntend naar lekkere Brusselse wafels , waarbij het ons opviel dat kinderen erg gewillig aan de eerste meters van deze Warme wijntocht begonnen , na de belofte van de ouders er straks eentje te kopen.

 

Ook wij stapten vlug weg van het dorp , alwaar we via een recente verkaveling van de ' Warande ' , al meteen de heerlijke Wervikvoetweg werden ingestuurd. Het natuurpad dat ons op een prachtige manier langs de sierlijke meanders van de diep ingesneden Reutelbeek bracht , koesterde iets poëtisch uit waarbij schuchtere zonnestraaltjes over zorgden dat het landschap op gouden ijsglinsters leek.

 

Onze fraaie wandelweg voerde ons zo in een lus tot bij een bedevaartskapelletje , schilderachtig ingeplant tussen statige populieren en knotwilgen. Waarna langzaam de wegel zich gestaag klimmend in de richting van de Moeremaai liet lopen en ons weer diep in de landelijkheid dropte. In de weelde van sublieme vergezichten , die we onderweg opgeraapt hadden bereikten we zo na een zestal kilometers het Geluwse gehucht ' Ter Hand '.

In het volksschooltje was een rust ingericht ,  alwaar de muren enkele schitterende gezegden weerspiegelden. Het leek ons jammer genoeg iets te druk , waarbij we dan maar verkozen onze weg verder te zetten. Voorbij de kleine , gezellige dorpskom werden we begeleid door een spervuur van prachtige vergezichten , waarbij we in de horizon duidelijk de Onze Lieve Vrouwbasiliek van Dadizele konden onderscheiden. We volgden nu reeds geruime tijd het Brigandswandelpad , alwaar op de gevel van een voormalig estaminet het volgende opschrift stond vermeld.  '' In deze taverne beraamden edele Brigands den kamp van outer en heerd en goten er kogels ''.

 

Hierna werden we overgeleverd aan de mokkerslagen van enkele beeldige veldwegels , die zich kronkelend door het landschap en weg zochten in de richting van de Arkemolen en wat later in een boogvormige lus ons voor een tweede maal naar ' Ter Hand ' brachten. Ook dit stukje was rijkelijk gestoffeerd door een keur van wandelpaden & -wegels , waarbij midden het desolate landschap het Peutevinkapelletje domineerde.

 

In de controlepost was het ondertussen wat minder druk , alhoewel !!! In een annex gebouw weerklonken de ruige rockgeluiden van een plaatselijk muziekgroepje die er optraden. Al wiebelend en neuriënd smaakten onze boterhammetjes dan ook voortreffelijk.

 

Op een pittoreske manier flaneerden we nu tussen de winterse weiden en braakliggende akkers tot waar een rustige veldweg ons op weg zette naar Beselare , alwaar de geur van een heerlijk warm wijntje ons reeds tegemoet kwam.

 

Hierna volgde ongetwijfeld de apotheose , waarbij we ons vergaapten aan enkele bijzonder mooie landschapsbeelden van de Reutel , alwaar we via een magistrale heksenwegel (alwaar Sefa Bubbels , Melle Croote en vele anderen overheersen ) en we zo finaal terug naar het dorpscentrum van Beselare werden geleid.

 

We hadden er alweer een schitterende winterse zondagswandeling opzitten.

 

 

FOTO's ONLINE :

 

http://www.wistiti.fr/AlbumsPerso/Invites/VisuInvites.asp?alb=stlicBZFZ100820DQSbM&DI=stlicBZFZ100820&suiv=0
 

 


 

20:59 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mooie foto's heb je daar. Leuk dat het online-album nu ook voor buitenstaanders te bekijken is. Prettige eindejaarsfeesten toegewenst.

Gepost door: Caroline | 28-12-04

De commentaren zijn gesloten.