01-01-05

TORHOUT - 01 JANUARI 2005

Katertocht
Wsjv Nacht van Vlaanderen Torhout
1 januari 2005

Hoe kan een wandelaar , het jaar en zijn kater van de voorbije dag beter wegspoelen dan te gaan wandelen ? Velen zouden ons weliswaar ' ZOT ' verklaren , maar de Katertocht van Wjsv Nacht van Vlaanderen Torhout bood dan ook een ideale gelegenheid om een frisse neus op te halen en blijkbaar dachten we er niet alleen zo over , want we waren met meer dan 1500.

Onder een best gezellig wandelweertje voor de tijd van het jaar , genoten we dan ook volop van het prachtige Houtland, die de mensen achter Nacht van Vlaanderen steevast volledig weten te benutten. Vandaag opteerden ze voor drie lusjes van een zevental kilometers. Gewapend met een gratis versterkertje (jenever) en boterlukke (nieuwjaarswafeltje) trokken we via de rustige Torhoutse binnenstad al vrij vlug een eerste stukje groen in. Heel eventjes maar kruisten we het industrieterrein , om af te stevenen op de Groene 62. Een oude spoorweglijn omgeschapen tot groene oase voor wandelaar en fietser , zorgde dan ook meteen voor een leuke opener. Hierna kregen we een andere kijk op de Sparrestad, waarbij we op de vroegere rockweide van TW een immens zicht kregen op het hinterland en de bossen van Wijnendaele.

Nadien ging het verder over weinig betreden wegen van de wijk Don Bosco , leuke groene doorsteekjes en als afsluiter van de eerste lus het domein ' Ravenhof '. Dit prachtig stadsparkje met 19de eeuws kasteeltje en leuk aangelegde tuin bracht ons zo terug naar de inschrijvingszaal , met een blik op het neo-Romaanse St-Pieterskerkje.

Een leuke babbel tussenin met bekenden , enkele nieuwjaarswensen hier en daar gepaard gaande met de noodzakelijke kussen was het hoog tijd de tweede lus aan te vatten. Eens de spoorwegviaduct voorbij werden we gedompeld in een unieke zwerftocht doorheen een ander stukje Torhout. Heerlijk wandelen was het hier , om weg van alle nieuwjaarsdrukte & -vreugde , te genieten van deze wandeling en de natuur in te trekken van de Groenhovevallei en de Ruddervoordevoetweg. Dit met pure wandelwegen doorspekte gebied (bedreigd door industriĆ«le bouwwoede) was zeker de moeite waard om door te stappen. Unieke zichten op oude knotwilgen , drassige weiden en bovenal de passage van het Groenhovebos en haar visvijvers zullen ons bijblijven.

Enkele kleine voetpaden en rustige straatjes in nieuwjaarssfeer brachten ons op een aangename manier terug naar de stationswijk en het einde van een mooie wandeldag en een ' ongewone ' doch geslaagde inzet van 2005.

Waarbij het nut en de aantrekkingskracht van een deugddoende 1 januari wandeling bij deze duidelijk bewezen was. 

20:06 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.