03-02-05

PERSDAG - AKTIVIA 02 FEBRUARI 2005

   
 
 

VIRTUEEL OP STAP … MET AKTIVIA

 

Het nieuwe imago van de grootste Vlaamse wandelfederatie AKTIVIA , kiest duidelijk de kant van   een modern virtueel en interactief jasje. Voortaan zullen de wandelaars , hun wandelingen en wandelboekjes  kunnen bijhouden via internet , of zelfs nog meer gewoon thuis voor de computer via een begeleid programma  kunnen werken aan hun conditie. Een nieuw vooruitstrevend tijdperk dus !

 

En dat het wandelen of de wandelsport nog steeds in een opgaande lift zit, blijkt uit de cijfers.  2004 was een recordjaar in alle opzicht , waarbij AKTIVIA , het vroegere Vlaamse Jogging en Wandel Liga , op haar meer dan 1000 georganiseerde tochten voor het eerst in haar bestaan meer dan 1.000.000 miljoen inschrijvingen mocht noteren.

 

Teneinde nog meer mensen warm te maken voor de wandelsport , kiest AKTIVIA , voor een vernieuwende aanpak , waarbij binnenkort de internetfanaten als het ware van bij hun thuis zullen kunnen wandelen en werken aan hun conditie. Hiervoor doet AKTIVIA , een beroep op de virtuele trainers Freddy , Marina en André , die u zullen begeleiden volgens een trainingsprogramma op ieders maat. Freddy zal u begeleiden bij je training voor een lange afstand , Marina helpt u terug op conditie te komen , terwijl André het wat rustiger aandoet zonder intensieve inspanning en zo enkele kilootjes wenst te verliezen. Aan de hand van uw trainingsperiode zal hierna opnieuw uw fitheid worden berekend en krijg je dan nieuwe opdrachten van de virtuele trainers.

                                                                      

 

En het is nog niet alles , want vanaf nu kon men tevens zijn kilometers , zijn recordtijden , zijn wandelingen en ervaringen kwijt in een persoonlijk elektronisch wandelboekje. Waarbij AKTIVIA hoopt heel wat gegevens te kunnen achterhalen , wie het snelst wandelt , wat de gemiddelde afstand is van de deelnemers , wie het meest wandelt en zo meer. Uiteraard wil AKTIVIA hier geen verplichtingen opleggen , gezien elkeen niet over een internetaansluiting beschikt , maar het elektronisch wandelboekje staat voor elkeen open , ook voor andere federatieleden of mensen die gewoon op eigen houtje wandelen.

 

U kan allicht niet wachten , dan kan men er nu reeds aan beginnen via de website van www.aktivia.be of anders tijdens de Nationale Wandeldagen van Aktivia , die dit jaar plaats vinden in Izegem , Zottegem , Bornem en Meise. Ook hier mogen de deelnemers zich alvast verwachten aan een resem van nieuwigheden , waarbij alle deelnemers naast de diverse mooi uitgestippelde tochten met een regen aan geschenken zullen huiswaarts keren. En hierbij ook zullen kunnen kennis maken met een nieuwe vorm van wandelen , Nordic Walking overgekomen uit de Scandinavische landen. En tevens voor het eerst zullen kunnen kennis maken met het nieuwe stramien van AKTIVIA , ‘ stilstaan is achteruitgaan. ‘.

 

Dat hierbij veel aandacht zal gehecht zijn naar kwaliteit is een feit. Hiervoor zal AKTIVIA , via een permanente opleiding en begeleiding naar haar clubs toe er voor streven dat de organisatoren een kwaliteitsvolle organisatie aanbieden. Waarbij tevens aan de hand van kwaliteitsenquêteurs bepaalde zaken als  ruime accommodaties , verzorgde en hygiënische drank & eetwaren , voldoende sanitair , duidelijke aanduiding van start , infostand etc … aan de tand zullen gevoeld worden en gequoteerd.

 

Op deze manier en met deze middelen , hoopt AKTIVIA , te werken aan de nieuwe visie op de wandelsport en aan het ‘ gezicht ‘ van AKTIVIA.

 

 

                

 


20:12 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

wandelen Virtueel of niet... zo lang we de frisse lucht kunnen opsnuiven en de beentjes voelen zijn we tevreden.
Veel wandelplezier voor 2005 !

Gepost door: M&G | 03-02-05

De commentaren zijn gesloten.