27-02-05

NATIONALE WANDELDAG - 27 FEBRUARI 2005

Nationale wandeldag AKTIVIA
27 februari 2005
Brigandtrotters Ingelmunster
 
NATIONALE WANDELDAG AKTIVIA ,
 succes over gans de lijn  ...
 

Meer dan 20000 wandelaars hebben vandaag  het nieuwe wandelseizoen in onze Vlaamse provincies op gang geschoten met de inrichting van de Nationale Wandeldag. Gaststeden waren Zottegem , Meise , Bornem en Izegem voor de federatie Aktivia , terwijl Rotselaar als gaststad fungeerde voor VVR.

 

Hierbij werden de Brigandtrotters Ingelmunster door AKTIVIA (het nieuwe VWJL) aangeduid als gastheer voor het Westvlaamse luik.

 

Voor de Ingelmunsterse wandelvereniging werden het drukke maanden en weken , waarbij ze niets aan het toeval overlieten om de organisatie tot in de puntjes voor te bereiden. De laatste dagen van het grote moment , voorspelde de weersomstandigheden echter niet veel goeds , met ware winterse taferelen als gevolg. De Brigandtrotters hadden waarschijnlijk met een bang en kloppend hart de laatste uren afgeteld. Zondagmorgend luidde het koud maar droog ,  

en zo heeft een wandelaar het graag !

 

Met succes , want ruim vijfduizend  wandelaars uit alle hoeken van de provincie en zelfs daarbuiten vonden de weg naar de Izegemse schoen- & borstelstad.

 

Niettegenstaande de start om 7u. werd voorzien , kwamen de eerste stappers reeds zo’n uur vroeger de ruime zaal Iso  binnengestapt. Ze zouden de voorbode van een massale opkomst betekenen , waarbij iets later de eerste bussen wandelaars onder een vooralsnog stralende hemel de nog slapende borstelstad binnenreden.  Burenclubs uit het Roeselaarse , Westhoekgenoten uit Heuvelland – Zonnebeke – Wervik , maar ook vertegenwoordigers van beide Koekelaarse wandelclubs en mensen uit de Kuststreek  : maakten de hoofdmoot van de clubwandelaars. Toen het rond de klok van elf uur , eventjes begon de sneeuwen , leek het streefcijfer een utopie te worden. Maar ze kwamen erbij , vooral  de vele gezinnen en individuele recreanten die kort na de middag de grote wandelfamilie kwamen vervoegen , zorgden ervoor dat alles uitgroeide tot  een groot wandelfestijn.

 

Temeer ook de wandelfederatie AKTIVIA en haar sponsors de deelnemers nog eens extra in de watten legde met een horde aan geschenken , gaande van gratis T-shirt , petje tot voetspray of zelfs een kortingsbon van de Nationale Loterij.  

 

De wandelaars hadden keuze uit verschillende afstanden gaande van 6 tot 33 km , waarbij men kon kiezen uit een natuurwandeling , kastelenwandeling , stadswandeling of een combinatie van de 3 wandelingen voor de grotere afstanden. Grote troeven van deze Nationale wandeldag in Izegem , waren dan ook de kasteeldomeinen van Wallemote ,  kasteel Ter Walle en kasteel Blauwhuis, dat uitzonderlijk voor deze wandelhappening zijn poorten opende.  Overal kwam men wandelaars tegen , waarbij een grootvader zijn meestappende kleinkinderen met een verhaal over zijn legermarsen stond te entertainen , of een bezorgde moeder haar wandelende kroost de boterhammetjes aanreikte.  Speurend naar de juiste invalswegen op goed uitgepijlde  omlopen , bereikten ze zo diverse rustposten alwaar talloze medewerkers van de organiserende wandelclub elkeen vriendelijk bediende.

 

            Wie nog nooit de moed of de kans had om een echte wandeltocht mee te maken moet het beslist eens op wagen. Wandelen is immers meer dan een saaie , winderige wandeling. Onderweg ontmoetten we dan ook niks anders dan goedlachse mensen die duidelijk genoten van hun tochtje rond Izegem. De Brigandtrotters , onder de stuwende kracht van hun fiere voorzitter Patrick De Croix , hadden ongetwijfeld hun duit in het zakje gedaan door de mogelijkheid te voorzien van een gratis bezoek aan het nationaal schoeisel- & borstelmuseum. In de late namiddag liepen dan ook de vele wandelaars opnieuw de ruime Iso Zaal binnen , waar men ze kon terugvinden verenigd rond een goeie trappist of streekbiertje , een geurige koffie, een tas warme soep of een deugddoende portie Belgische friet, en zo alles uitgroeide tot een groots familiefeest.

 

Izegem was terecht voor één dag het Mekka van de West-Vlaamse wandelsport , die duidelijk nog maar eens bewees : dat de wandelsport nog steeds in de lift zit.  

 

 

foto's online :

 

http://www.wistiti.fr/AlbumsPerso/Invites/VisuInvites.asp... 


20:17 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.