13-03-05

ROLLEGEM - 13 MAART 2005

10° Lentetocht
13 maart 2005
vzw De Kindervriend & Wsk Marke

Een aanlokkelijk voorjaarszonnetje bracht ons ditmaal naar Rollegem , een klein dorpje gelegen aan de voet van de Kortrijkse grootstad , alwaar de vzw De Kindervriend en wandelclub Wsk Marke, de handen in elkaar brachten voor een 10° Lentetocht. De opbrengst van de organisatie ging dan ook integraal naar het MPI De Kindervriend een instituut voor mentaal vertraagde kinderen.
Nadat we rond de Rollegemse dorpskern getrokken waren , bleek al vrij vlug dat dit geen ' doordeweeks wandelzondagje ' zou worden. We werden er immers vergast met en verpletterend aanbod aan schitterende kerkwegels , alwaar nostalgische kapelletjes en kruiswegen , stille getuigen vormden in dit verleidelijk en landschappelijk pracht.
 
Inderdaad toen we richting het hogergelegen gehucht Sint-Anna afzakten , werden we steevast geconfronteerd met de rijkelijk groene doorsteekjes die zich in een speels , golvende beweging naar de horizon lieten rollen. We waren versteld over de schoonheid van dit gebied , zo dicht aanleunend tegen de Kortrijkse grootstad en het drukke wegennet van autowegen. Ook de voortreffelijke wandelpaden die ons door een riante villawijk naar de centrale rustpost op de campus ' Don Bosco ' brachten bezorgden ons enkele vrolijke momenten.
 
In de ruime controlepost werpen we een zicht op de kaart en merkten op dat het volgend stukje best te pruimen is. Doch eerst wat kracht opdoen aan de hand van ons beleg met een heerlijke verse tomatensoep en balletjes. Een welgesmaakt unicum op onze Vlaamse wandelwegen en toen we bij de afstempeling van onze controlekaart er nog een royale bevoorrading bovenop kregen , voelden we ons in de zevende hemel gelijk een gelukkig kind. Niet voor niks stond deze tocht immers in het teken van kind en gezin !!!
 
Na de rust vuurde een immense kerkwegel ons door het landschap , alwaat wat golvingen ons kilometers meedreven op de glooiingen van de Sint-Anna heuvel voor een heerlijke tussenafstand. We doken nu in op een prachtig panorama op de Kortrijkse historische torens om zo na een zestal kilometers terug op Don Bosco te belandden voor een tweede rust.
 
Het laatste stukje , gaande via gezellige praktisch onbereden asfaltwegeltjes , waarbij talrijke statige boerderijen à la Hof van Commercen - Jezuïetenhof , Vandaele's hof en andere ... ons tenslotte moest terugbrengen naar Rollegem. Halverwege dienden we nog eventjes te stoppen , daar de mensen van een plaatselijke brouwerij er zo overtuigend reclame maakten voor hun kriek van 't vat , dat weigeren bijna onbeleefd zou zijn geweest.

Die extra bevoorrading was dan ook de ... MAX , toen we via een voortreffelijk laatste kerkpadje met zicht op het vroeg-gotische Sint Antoniuskerkje terug de aankomst bereikten.

 
In de zaal heerste er ondertussen een waar kinderfeest , die uitgroeide tot een geslaagde wandelhappening met 1700 deelnemers.

Meer info over de kindervriend : www.kindervriend.be
 

19:19 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.