27-03-05

ZEDELGEM - 26 MAART 2005

Lentetocht
26 maart 2005
Wandelclub 4 op 1 rij Groot-Zedelgem
 

Gehuld onder dikke mistbanken , begaven we ons op deze kille paaszaterdagmorgen richting Zedelgem. Wandelclub Vier op één rij , stond er immers in voor het tweede luik van de Super 6 : een wandelcriterium voor lange afstandswandelaars.  Doch ook andere afstanden waren voorhanden , waarbij we dan ook maar wijselijk voor de 22 km kozen , die ons moest voeren langs een bosrijk en landelijk traject.

 

De start vond plaats in de schaduw van het Sint-Elooikerkje en niettegenstaande de hardnekkige mist waren bij onze aankomst toch reeds een kleine 400 stappers ons voor geweest. Vanuit het Spes Nostra schooltje konden we onze wandeltocht inzetten met wat inloopwerk langs de kern van Sint-Elooi en het plaatselijke industriepark “ De Arend “ , alwaar vroeger de werkhuizen Claeys en Paco aan de wieg van de metaalnijverheid stonden   Nu trok vooral een multinational in dorsmachines onze aandacht.

 

Gelukkig zocht de wandeling al vlug de bedding op van een oude militaire spoorweg , die onlangs werd omgevormd tot de splinternieuwe Vloethemzate. Begeleid door de talloze voorjaarsbloeiers en ontluikend groen doken we de boerenbuiten in op weg naar Zedelgem, alwaar we reeds na een tweetal kilometers halt konden houden bij de ‘ Frères ‘ voor een rust.

 

Te vroeg weliswaar , maar de mannen van de 50 km hadden er hier reeds een negental kilometers opzitten , waarbij ze hadden genoten van een bijkomende lus in de streek van Pierlapont. Via de dorpskom en het pittoreske Romaanse Sint Laurentiuskerkje kregen we nu een tweede stukje Vloethemzate voorgeschoteld en begon ‘Laura’ (de zon) stilaan haar opwachting te maken aan het firmament.  Waarna een ietwat saaie lange verbinding langs een grote baan ons nu bracht in de richting van Loppem.

 

Gelukkig vond de parcoursmeester met het Boschvogelfietspad een ideaal alternatief , alwaar we tussen uitgestrekte weiden , knoestige knotwilgen , statige dreven en idyllische boerderijtjes meanderden. Het zou ons afzetten ter hoogte van de Abdijhoek.  Waarschijnlijk ooit eigendom van de nabijgelegen Abdij van Zevenkerken , werden de omliggende bossen verkaveld en werden we nu een poosje ondergedompeld in de weelde van riante villa’s die hier in het rijke groen rondgestrooid waren.  

 

Nadat we de drukke weg Torhout-Brugge gedwarst hadden stuurde een effenaf schitterende boswegel , waarbij we een enig mooi zicht op de nabijgelegen meersen konden meepikken , ons naar de Priorij van Bethanie. Het klooster gesticht in 1901 en  verwant aan de Benedictijnse Congregatie van Maria Boodschap liet ons genieten van een uniek privé-doorsteekje  ,  die we langs een bevallig poortje verlieten. We volgden nu geruime tijd het Sint Maartenswandelpad , die ons via een groenrijke kronkel en de dorpskern van het landelijke Loppem bracht naar een tweede rust in het cultuurcentrum  ‘ De Strooien Hane ‘.

 

Hierna kregen we jammerlijk slechts een glimp van het nabijgelegen kasteelpark van Loppem en werden we kilometerslang opgenomen en meegezogen door het storend geruis van de drukke autoweg A17. Sporadisch genoten we van een statige dreef en een idyllisch aandoende fermette , tot onze asfaltweg opeens overliep in een heerlijke bosrijke doorsteek van het Doeveren domein. Verende bospaden afgewisseld met open ruimtes begeleidden ons door dit prachtig stukje bosgebied eigendom van Natuurpunt. Een bijzondere prachtige graswegel bezaaid langs een kaarsrechte bosdreef zorgde voor een leuk groen intermezzo alvorens de laatste rust te bereiken.

 

Nog vijf kilometers hadden we hier voor de boeg , waarbij het afsluitend stukje alvast mooi ingeluid werd met een bijzondere mooie bosrijke kronkel van het Merkenveld. Een speelbos van 20ha , alwaar in de zomer heelwat jeugdbewegingen hun tenten komen opslaan.  Meteen ook het laatste hoogtepunt van deze Lentetocht , waarbij we nu definitief langs de bebouwde kom van de Pierlapont terug op zoek konden gaan naar de Sint Elooiswijk en het einde van onze wandeling.


12:03 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-03-05

VOORKEURKALENDER APRIL 2005

In de mate van het mogelijke zullen wij deelnemen aan de volgende wandelorganisaties in de maand april.
 
02 april 2005 ~ Lentetocht Twee Valleientocht ~ Wsv Tervuren Bos
 
Prachtige wandeling door bos en park , afgewisseld met landelijke wegen
 
03 april 2005 ~ Kemmelbergtocht ~ Pwc Heuvellandstappers
 

Wandelen doorheen het prachtige Heuvelland  
 
09 april 2005 ~ 23° Marche du Printemps - Sans soucis Ghlin ht029.gif (4291 bytes)    Bekende lange afstandsmars door ' le Hauts Pays ' , bosrijk avontuurlijk !!!
 
10 april 2005 ~  5° Stekseltocht ~ 7 mijl stappers Moorsele
 
Landelijk wandelen langs de 8 Moorsele buurgemeentes en hun kerken
                                                                
16 april 2005 ~ La Crupetoise ~ Wallonia Namur      
 
Landelijk en bosrijk , langs typische pittoreske dorpjes en het Domaine de Ronchenne , grottes de diable de Crupet   
                    
 
 
17 april 2005 ~ Kaaswandeltocht - Drevetrotters Zonnebeke
 
Op verkenning van de bosrijke streek rond de Polygone & Nonnebossen
 
23 april 2005 ~ 6° Gavertocht ~ Brigandtrotters Ingelmunster
 
Wandeling door het Provinciaal Domein de Gavers
 
24 april 2005 ~ 17° Parel van Groot Jabbeke ~ Rustige Bosstappers
 
Wandeling langs onverharde wegen en heelwat private domeinen
 
30 april 2005 ~ 36° Int Tweedaagse Blankenbergen
 
Langs dijk , door duinen en polders ... het wandel rendez-vous van duizenden stappers uit binnen & buitenland aan onze Belgische kust

22:09 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-03-05

OOSTDUINKERKE - 20 MAART 2005

Paardenvisserstocht
20 maart 2005
Stormvogels Oostende

Oostduinkerke wordt automatisch geassocieerd aan de vissersfolklore. Het bewijs daarvan wordt niet alleen geleverd door het Visserijmuseum , maar ook aan de stoere binken die in hun knalgele jekkers op de brede rug van kolossale paarden nog op ambachtelijke wijze garnalen vissen. 

 

Paardenvissers hebben we jammer genoeg vandaag niet gezien in Oostduinkerke , wel een massa wandelaars die van heinde en verre op deze prettige lentedag , kwamen genieten aan de kust van een vroege vakantiedag en een schitterende wandeling getekend door de Oostendse Stormvogels.

 

Reeds bij onze aankomst bleek duidelijk dat deze wandeldag zou uitmonden op een grandioos succes , een massa volk en een gezellig ingerichte zaal , bracht ons  direct in ‘ the mood ‘  voor een flinke portie wandelplezier.

 

Waarbij we reeds bij aanvang op- en neergaand tussen een kakofonie van kleine , middelgrote tot immense villa’s onze weg zochten in de richting van het natuurreservaat Ter Yde.  Op een speelse manier hezen we ons over de talrijke hobbelige zandwegels en fijne duinengordels van het Spelleplekkepad, waarbij ons wandelpad leidde omheen dit 260 ha groot duinenmassief in de overgang van duin en polder.  En we ons zo moeizaam in het mulle zand voortbewogen. We moesten slechts derhalve de drukke kustbaan en tramlijn dwarsen om verder langs een stukje  Zeebermduinen te flaneren.

 

Alvast een geslaagde ouverture van deze Paardenvisserstocht , waarna we nu geruime tijd het rustige Ter Yde wandelpad (weliswaar in omgekeerde richting) volgden langs een duinengordel.  Tussen twee duinen door konden we af en toe  een glimp meepikken van onze prachtige Noordzee en het verlaten strand. Uiteindelijk belandden we op de zeedijk , alwaar enkele middenstanders reeds schuchter hun spulletjes op de dijk etaleerden en de meeste appartementsgebouwen ongeduldig op het komende Paasweekend gokten.

 

Het zou ons na een kleine negen kilometers naar een eerste rust brengen , hoogtijd om ons verloren vocht te recuperen en een hapje te nuttigen.   Want hierna kende de parcoursmeester met ons geen genade : verrukkelijke zandpaadjes , afgewisseld met rustige kronkelende wegjes langs duinbosjes loodsten ons immers doorheen het ongerepte stukje natuurdomein van de Schipgatduinen. Hier vissen reeds eeuwenlang de Paardenvissers in het ondiepe zeewater naar die heerlijke garnalen. De Schipgatkreek ontstond zo’n 4000 jaar voor Christus , waarbij de verhoging van de zeespiegel voor grote overstromingen zorgde. Via brede geulen kon het zeewater hier tot ver in het achterland dringen en vond het water van de Ijzer destijds een uitweg naar de Noordzee.

 

Kriskras bereikten we zo de zeedijk van Koksijde-bad , alwaar kort na de middag , die eerste lente drukte van toeristen en dagjesmensen op gang raakte. Om zo wat later met een bewonderend oog naar de fraaie Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinen kerk de richting uit te kiezen van Koksijde dorp en een laatste rust in de plaatselijke Gemeenschapsschool.

 

Wat hierna volgde was pure klasse , op een magistrale wijze werden we immers geloodst naar de Hoge Blekker. Een opmerkelijke stuifduin en met zijn 33m meteen ook de hoogste duintop van onze Belgische kust. En nadat we ons in de richting van de uitgang nog wat geworsteld hadden doorheen het mulle zand , konden we gelukkig wat uitblazen met een schitterend zicht op de Doornpanne. Meteen ook onze volgende bestemming , waarbij een gezellig recent aangelegd wandelpad ons doorheen dit reservaat en waterwinningsgebied bracht. De Doornpanne is dan ook het derde grootste duinenmassief van onze Westkust en scheidt in feite Koksijde met Oostduinkerke. Het gebied is dan ook bijzonder waardevol omdat men er uiteenlopende duinentypes aantreft.

 

Aan de uitgang van het reservaat , deed een ijskar gouden zaken bij dit gezellig wandelweertje , zodat ook wij  hieraan niet konden weerstaan.

 

Zo kabbelde de wandeling zachtjes naar het einde , maar De Stormvogels hadden echter nog een verrassing in petto , toen we op het allerlaatste nog de beklimming van de Witte Burgduin mochten aanvatten.

 

Goed gezien in ieder geval ! Want de tapkraan stond geen minuut stil om alle dorstigen te laven en zo samen met iets meer dan 3000 deelnemers een einde te maken aan deze felgesmaakte wandeluitstap aan onze Belgische kust.

 

FOTO4s online :

http://www.wistiti.fr/AlbumsPerso/Invites/VisuInvites.asp...


 

18:29 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

MESEN - 19 MAART 2005

6° Memorial March of Peace
Wervikse wandelsportvereniging
19 maart 2005
 

18:26 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-03-05

ROLLEGEM - 13 MAART 2005

10° Lentetocht
13 maart 2005
vzw De Kindervriend & Wsk Marke

Een aanlokkelijk voorjaarszonnetje bracht ons ditmaal naar Rollegem , een klein dorpje gelegen aan de voet van de Kortrijkse grootstad , alwaar de vzw De Kindervriend en wandelclub Wsk Marke, de handen in elkaar brachten voor een 10° Lentetocht. De opbrengst van de organisatie ging dan ook integraal naar het MPI De Kindervriend een instituut voor mentaal vertraagde kinderen.
Nadat we rond de Rollegemse dorpskern getrokken waren , bleek al vrij vlug dat dit geen ' doordeweeks wandelzondagje ' zou worden. We werden er immers vergast met en verpletterend aanbod aan schitterende kerkwegels , alwaar nostalgische kapelletjes en kruiswegen , stille getuigen vormden in dit verleidelijk en landschappelijk pracht.
 
Inderdaad toen we richting het hogergelegen gehucht Sint-Anna afzakten , werden we steevast geconfronteerd met de rijkelijk groene doorsteekjes die zich in een speels , golvende beweging naar de horizon lieten rollen. We waren versteld over de schoonheid van dit gebied , zo dicht aanleunend tegen de Kortrijkse grootstad en het drukke wegennet van autowegen. Ook de voortreffelijke wandelpaden die ons door een riante villawijk naar de centrale rustpost op de campus ' Don Bosco ' brachten bezorgden ons enkele vrolijke momenten.
 
In de ruime controlepost werpen we een zicht op de kaart en merkten op dat het volgend stukje best te pruimen is. Doch eerst wat kracht opdoen aan de hand van ons beleg met een heerlijke verse tomatensoep en balletjes. Een welgesmaakt unicum op onze Vlaamse wandelwegen en toen we bij de afstempeling van onze controlekaart er nog een royale bevoorrading bovenop kregen , voelden we ons in de zevende hemel gelijk een gelukkig kind. Niet voor niks stond deze tocht immers in het teken van kind en gezin !!!
 
Na de rust vuurde een immense kerkwegel ons door het landschap , alwaat wat golvingen ons kilometers meedreven op de glooiingen van de Sint-Anna heuvel voor een heerlijke tussenafstand. We doken nu in op een prachtig panorama op de Kortrijkse historische torens om zo na een zestal kilometers terug op Don Bosco te belandden voor een tweede rust.
 
Het laatste stukje , gaande via gezellige praktisch onbereden asfaltwegeltjes , waarbij talrijke statige boerderijen à la Hof van Commercen - Jezuïetenhof , Vandaele's hof en andere ... ons tenslotte moest terugbrengen naar Rollegem. Halverwege dienden we nog eventjes te stoppen , daar de mensen van een plaatselijke brouwerij er zo overtuigend reclame maakten voor hun kriek van 't vat , dat weigeren bijna onbeleefd zou zijn geweest.

Die extra bevoorrading was dan ook de ... MAX , toen we via een voortreffelijk laatste kerkpadje met zicht op het vroeg-gotische Sint Antoniuskerkje terug de aankomst bereikten.

 
In de zaal heerste er ondertussen een waar kinderfeest , die uitgroeide tot een geslaagde wandelhappening met 1700 deelnemers.

Meer info over de kindervriend : www.kindervriend.be
 

19:19 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-03-05

RONSE - 12 MAART 2005

10° Klijpetocht
12 maart 2005
De Chatons Ronse
 

De onheilspellende weerberichten op de radio met ware winterse en maartse buien , konden het gros van de wandelaars niet thuishouden voor de 10de verjaardag van de ‘ Klijpetocht ‘ bij de Chatons uit Ronse.

 

            Ook nu weer bleven de ‘ Chatons “ zweren bij een avontuurlijke modderige omloop eigen aan deze tocht , waarbij de ‘ moorecrossers ‘ gelijk ik hun hartje ophalen en anderen wellicht hun neus ! Ter gelegenheid van hun 10 jarig bestaan wisten ze zelfs een unieke zestig kilometers uit te tekenen , wij hielden het op 30 , alwaar de Klijpetocht mij telkens weer blijft bekoren en uitgroeide tot een spetterend wandelfestival.

 

            Onder een redelijk zwaar bewolkte hemel verlieten we gretig het KTA , alwaar we vrij snel de behuizing wisselden voor een dot van een veldweg en heel eventjes over de taalgrens werden gestuurd in de richting van Dergneau en Arc-Wattripont . De wandeling begon dus beeldig en veelbelovend , temeer ook het zonnetje opeens de hemel opklaarde , en hierbij via een wijde en landelijke kronkel van de Bakkeleer naar een bijzonder ‘ leuke ‘ kerkwegel werden gebracht.

 

            Inderdaad het eerste geploeter met de gekende glibberige en sompige doorsteekjes kon beginnen toen we voor de uitmuntende ‘ natuur’ weg kozen in de richting van het gehucht ‘ De Klijpe ‘ met zijn spitse kerktoren.

 

            In de Klijpe hadden we een eerste rust na een zevental kilometers , waarna  nu pas het echte natuurgeweld van de Vlaamse Ardennen aan de man/vrouw werd gebracht. Een avontuurlijke trek door een bijzonder fraai landschap doorspekt met van die stekelige en venijnige hellingen , potige natuurpaden en geaccidenteerde terreinen volgden elkaar vlug op. Vooral de lange trage smeuïge klim door het privé-domein van Heinsdaele zal menig wellicht nog lang bijblijven , maar toen we opeens oog in oog stonden met de indrukwekkende galerijen op de Vlaamse Ardennen, konden we op adem komen en ons leed voor eventjes vergeten.

 

            Niet voor lang echter , want wandelgretig als we waren , sneden we zonder morren al meteen een nieuwe beklimming aan die ons nu in de richting van het franse gedeelte der Mont de l’Enclus en Russignies bracht. We wandelen door dit heerlijk licht hevelend landschap , waarbij we voor ons uit over de heuvelruggen enkele wandelaars zagen voorttrekken. Een verrukkelijke wegel langs een leuk klaterend beekje bracht ons terug tergend traag omhoog. Nog vlug een blik achterom ons want na 14 sublieme kilometers keken we meer uit naar de Ronde van Vlaenderenstraat die ons moest brengen naar het wandelaarsstaminée bij uitstek  ’t Oud Konijntje en zijn welgekomen huisproduct met onze boterhammetjes.

 

            Hierna trokken we op een onovertroffen manier verder naar het immense Kluisbos , ook nu weer doorspekt met soms knap lastige hellingen , waarbij we vanop de hoogte konden neerkijken op de elektriciteitscentrale van Ruien en dit goddelijk landschap. Een doorsteek langs een privé wegel , de drukke weg Kluisbergen – Ronse dwarsen en een smoezelige kasseiweg kronkelt langs het Slibbergat naar de top van de Kwaremont. Onder de kerktoren vinden we een derde rust , waarna we via de bekende kasseien het kunstenaarsdorpje verlaten en via een kramikkig karrenspoor doorheen dit uniek spektakel , op zoek gaan naar een tweede passage in ’t Oud Konijntje.

 

Wat hierna volgde was pure klasse , onze duik naar beneden werd al direct teniet gedaan door een nijdige klim , die ons op een weergaloos natuurlijke wijze  door de weiden , velden en tussen het groen door , zou afzetten nabij de gekende Hotond en zijn molen. Vlug gevolgd werden we hierna kriskras gedropt in een privé-domein , waarbij de aangeboden bospaden enige behendigheid vergde om ongeschonden weer de openbare weg te bereiken , nabij het prachtige Wittentakkapelletje verdoken onder een resem lindebomen. 

 

Iets verder oogde het weidse gezicht op de koninginnestad der Vlaamse Ardennen  uniek , zodat we voldaan van al dit natuurgeweld , via de Scherpenberg op een fatsoenlijke wijze konden beginnen aan de afdaling.  Nog eventjes werden we gedropt in het privé-domein van Saint Hubert  , alwaar we op een weergaloze manier tussen het groen en de boorden van de immense waterplas een einde maakten aan deze wandeling. 

 

Wat zeg ik ?  EEN WANDELING VAN EEN ONOVERTREFBAAR NIVEAU ….

 FOTO4s online : www.wistiti.fr/stefba2:wandelmee


18:58 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-03-05

TORHOUT - 06 MAART 2005

Verloren Kosttocht
6 maart 2005
Wsjv Nacht van Vlaanderen Torhout

Net als de Omloop Het Volk en Kuurne-Brussel-Kuurne de openings-klassiekers vormen bij het wielerseizoen , weet de Verloren Kosttocht van de Torhoutse wandelclub ‘Nacht van Vlaanderen ‘ bij het begin van het wandelseizoen zich te profileren als wandelklassieker die de massa steeds weet te beroeren.

            En ook nu weer waren ze massaal present , waarbij de bezieler van deze tocht Willy Casier , gesteund door een ganse meute medewerkers , een ongeëvenaarde zwerftocht door het Houtland met winterse taferelen, uit zijn mouw toverde.

 

            Vanuit de ruime startzaal ‘ De Mast ‘ en een korte doorsteek van de Torhoutse ring en haar industriezone , bleek duidelijk dat de woorden ‘ uniek ‘ geen loze beloftes waren. Want algauw flaneerden we langs het Torhoutse stads-  & speelplein ‘ De Warande ‘ , alwaar we meteen werden getrakteerd op een gratis bevoorrading.

            Een schitterende besneeuwde wandeldreef bracht ons hierna onmiddellijk naar hogere sferen van het Verloren Kostdomein. Op een quasi ongerepte wijze (buiten de enkele lege frisdrank blikjes die enkele onbenullige zogenaamde natuur- & wandelliefhebbers achterlieten – ga dan maar als organisatoren aan de eigenaar vragen of ze volgend jaar terug mogen voorbijkomen !!! ) wandelden we kriskras door dit uniek stukje bos, dat uitzonderlijk vandaag voor de wandelaars werd opengesteld.

 

            De avontuurlijke doortocht van het domein , gunde ons in de verte nog een schoon zicht op het sprookjesachtige kasteeldomein d’Aertrycke , toen we na een vijftal uitmuntende kilometers terechtkwamen in het dorpje Wijnendale , waar we even konden verpozen in de parochiezaal .

 

            Hierna stevenden we af naar de ‘ Groene 62 ‘ , een oude spoorwegbedding tussen Oostende-Torhout , en gerenoveerd tot een ware oase van groen voor wandel- en fietsliefhebbers. Onder luid klokkengelui voor het middaguur zette een stevige boerenwegel ons op weg naar het kasteeldomein van Wijnendale, die teruggaat tot de periode van de graven van Vlaanderen  . Aldus mijn insziens het mooiste gedeelte van de tocht : waarbij een resem van veldwegels ons een onuitputtelijke zicht gaven op het ondergesneeuwde plateau van Wijnendale en we verdoemd hier en daar wat vervaarlijk moesten uitkijken voor gladde plaatsen.

 

            Onze beloning was echter groot , toen de omloop ons tot bij de ingang van het kasteeldomein  bracht en we in de kasteelschuur en veel te krappe rust vonden. Een poosje wachten bracht soelaas , waarbij een stevige kom soep met onze boterhammetjes ons terug op krachten moest brengen.

 

            Achteraf werden we vergast op een exclusieve wandeling omheen het kasteel. , waarbij het kasteel machtig en prachtig troonde midden zijn indrukwekkende bevroren omwalling en we zo via het Fonteinpad een laatste zicht kregen op de achterkant van het slot met zijn imposante donjon. Het pad is genaamd naar ‘ het Fonteintje ‘ een eeuwenoude bron aan de rand van het bos waar generaties lang men zich kon bevoorraden van drinkwater. Nu verschaft de bron alleen nog maar ondrinkbaar vervuild water. Opmerkelijk is tevens de goed bewaard gebleven ijskelder op het einde van het Fonteinpad.

 

            Een kaarsrechte betonweg bracht ons  in het bos van Wijnendale , alwaar een schier van opeenvolgende bosdreven ons op een natuurlijke wijze kilometers meedreef , tot we ter hoogte van het Tuimelaarshof , tussen de bosrand door terug het licht van de bewoonde wereld troffen. Vrij landelijk ging het nu richting de wijk Don Bosco , alwaar in de parochiale zaal Bosgalm we een laatste rust troffen.

 

De aankomst reeds in zicht , doken we op een vrij rustige wijze en enkele woonwijken de Torhoutse behuizing binnen , om een eind te maken aan deze voortreffelijke winterse wandelescapade.

 

FOTO4S online :

http://www.wistiti.fr/AlbumsPerso/Invites/VisuInvites.asp...


 

20:31 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-03-05

ONZE WANDELVOORKEUR - MAART 2005

Binnen de mate van het mogelijke zullen we deelnemen aan volgende wandelorganisaties in de maand maart.
 
   05 maart 2005 ~ 3de Rondem Elsegem ~ 't Klavertje Vier
 
                   Rustige wandeling aan de voet der Vlaamse Ardennen met deels verharde wegen en aardig wat kerkwegels en aardewegels.
 
06 maart 2005 ~ 21ste Verloren Kost tocht - Wsjv Nacht van Vlaanderen
 
 
 
 Ongeëvenaarde zwerftocht door het Houtland , met de kasteeldomeinen van Wijnendaele en Aartrijke als blikvangers.
 
 
 

12 maart 2005 ~ Klype tocht ~ De Chatons Ronse     
 
De Vlaamse Ardennen op zijn best , met passage langs de flanken van de Kwaremont.
 
 
 
13 maart 2005 ~   Marche du Printemps - Marcheurs du Hain Braine l'alleud
 
Bosrijke en landelijke omloop
 
19 maart 2005 ~ 6° Memorial March Of Peace - Wervikse wandelsport

          
 
Zwerftocht startend vanuit de vredesstad Mesen , langs rustige onverharde wegen , openbare domeinen en de Ploegsteertse bossen.  
 
 
20 maart 2005 ~ 14° Paardenvisserstocht - Stormvogels Oostende 
 
           Vanuit Oostduinkerke wandelen we door diverse natuurreservaten als de Doornpanne , Hoge Blekker , Schipgatduinen ...
 
 
26 maart 2005 ~ 15° Lentetocht - Vier op één Rij Groot Zedelgem  
 
 
       Tweede organisatie in het kader van de SUPER 6 , wandelchallenge , die ons moet brengen in een bosrijke en landelijke rust .
 
27 maart 2005 ~ 14° Wandeltocht Groot Grijsloke - Wandelclub Grijsloke
 
  Aan de voet der Vlaamse Ardennen , verkennen wij het kleine Gijzelbrechtegem.
 
28 maart 2005 ~ 30ste Houtlandtocht - Godelievestappers Ruddervoorde  
 
Rustige omlopen , langs diverse kasteeldomeinen van het Houtland 

 

 

22:45 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |