09-04-05

PERSVOORSTELLING 34° OMLOOP KLUISBERGEN

34° Omloop Kluisbergen -
 Het wandelevent van 2005
 
Op zondag 8 mei 2005 organiseert "Omloop Kluisbergen" hun 34ste Omloop van de Vlaamse Ardennen. Zoals ze gisteren hun Omloop voorstelden op hun persvoorstelling, beloofd het weer iets te worden daar in Kluisbergen !!!
 

 

Onder het motto : “ kom dat zien – kom dat zien “ is ‘ Omloop Kluisbergen ‘ een synoniem geworden binnen de Vlaamse recreatieve wandelsport , waarbij vier accenten in het oog springen : het sportieve , het culturele , het gezellige en kindvriendelijkheid !!!

 

Op 8 mei as.  zal Kluisbergen reeds voor de 34ste keer het kloppend hart van wandelend Vlaanderen vormen ! Al wie het recreatieve wandelen of het stevige stappen hoog in het vaandel voert , mist deze afspraak niet.

 

Omloop Kluisbergen is een trendsetter geworden in verbeteringen en nieuwigheden , om het de wandelaars-deelnemers nog aangenamer te maken. Jaren geleden kwam Omloop Kluisbergen als eerste op de proppen met een animatie rond het wandelgebeuren , later werden ze de eersten met een netheidsteam en een avonturentocht. Dit jaar zijn ze de eersten die gaan samenwerken met een pretpark , met name Plopsaland , het pretpark bij uitstek. En nog is dit niet alles : een nieuwe uitdaging voor ‘ Omloop Kluisbergen ‘ is 100 mensen de kans te bieden kennis te maken met ‘ Nordic Walking ‘ … een nieuwe vorm van beweging binnen het wandelmilieu.

 

TIJDENS OMLOOP KLUISBERGEN VALT ER WEL ALTIJD IETS TE BELEVEN !

 

            Naast de 4 diverse wandelafstanden gaande van 7 tot 50 km , doorheen het uitgelezen landschap van de Vlaamse Ardennen en het Kluisbos , weet Omloop Kluisbergen zich ook te richten naar het educatieve aspect. Diverse standjes omtrent fauna en flora uit de streek komen er aan bod dank zei Natuurpunt. Nieuw is ongetwijfeld de stand over composteren en milieubeheersing.

 Op de Kwaremont is een regelrecht kunstenaarsdorp ingericht , alwaar men kan genieten van kunstgalerijen en een kunstenaarsmarkt , dit telkens in een gezellige bedoening met gepaste muzikale omkadering. Die men ook verder over het hele traject zal aantreffen.

Ook voor de kinderen is “ Omloop Kluisbergen “ een feest ! Onderweg kunnen de kinderen van allerlei plezante dingen genieten , gaande van kindergrime , springkastelen , ballonkunstenaars , gratis zwemmen tot deelname aan een waar avontuur. Hiervoor zijn speciale attracties zoals de death-ride , de cola-bak klim en dergelijke voorzien.

 

OMLOOP KLUISBERGEN IS ER DUS DUIDELIJK VOOR AL DEGENEN DIE MEER WILLEN DAN WANDELEN ALLEEN ! EN STAAT OPEN VOOR ELKEEN !

 

            De 7 KM vormt een ideale gelegenheid om kennis te maken met het natuurwandelen en gaat grotendeels door het Kluisbos. Alwaar in deze periode van het jaar de Kluisberg letterlijk in een blauw tapijt van boshyacinten is omgetoverd. Een afstand waarvoor men duidelijk geen geoefende stapper hoeft te zijn , maar die U volop laat genieten van de unieke Omloop Kluisbergen-sfeer.

 

            De 14 KM is de familie uitstap bij uitstek , die voor de editie 2005 het kunstenaarsdorpje Kwaremont en enkele authentieke landbouwersbedrijven aandoet. Op de binnenkoer van de boerenhoven kan men her en der tenvolle de zeer afwisselende animatie meepikken.

 

            De 25 KM staat borg voor een flinke wandeling , waarbij verschillende heuvels van de wielerklassieker ‘ Ronde van Vlaanderen ‘ voor de voeten van de wandelaars wordt geschoven. De Oude Kwaremont , Patersberg , Kluisberg en de Trieu spreken boekdelen. Hiernaast wordt tevens de mogelijkheid geboden om de 25 km al joggend af te leggen , met groepsstart om 9 uur.

 

            De ultieme 50 KM of de ECHTE OMLOOP KLUISBERGEN , brengt de geoefende lange afstandswandelaar langs een uiterst selectief parcours dwars door de Vlaamse Ardennen. En is de benaming “ De Ronde van Vlaanderen onder de wandelklassiekers “ dan ook meer dan waardig.

 

            Nieuw hierbij is dat Omloop Kluisbergen , aan 100 mensen de kans geeft kennis te maken met een nieuwe rage van beweging : een vorm van sportief wandelen met wandelstokken in beide handen …   NORDIC WALKING. Na een korte instructie door een gediplomeerde instructeur kan elkeen op eigen tempo deze nieuw vorm van wandelen proeven op het wandeltraject van 14 km. Hiervoor dient men wel vooraf in te schrijven. Het kan ENKEL via e-mail per omloopkluisbergen_nordic@skynet.be .

 

EN NOG IS ER MEER !!!

 

            Naast de unieke omlopen langs de Vlaamse Ardennen , diverse privé-domeinen en het prachtige kader van het Kluisbos , waarbij de organisatoren elkeen vragen om respect voor de natuur en de fauna en flora niet te beschadigen , wacht naast een ganse resem van bevoorradingen onderweg , voor elkeen aan de eindmeet een blijvende attentie. Afhankelijk van de afgelegde afstand krijgt men een veiligheidsvest , T-shirt of een Plopsaland-cadeau aangeboden.

 

 

Dus , geen enkele reden meer om er op 8 mei as. niet bij te zijn , temeer het ganse team van ‘ Omloop Kluisbergen ‘ U verwacht.

 

 

PRAKTISCHE INFORMATIE :

 

Start en aankomst :  Recreatieoord Kluisbos

                                 Ruime parkings voorzien.

 

Afstanden : 7-14-25 km , vrije start van 8.00 tot 14.00 uur

                    25 km Jogging : groepsstart om 9.00 uur precies

                    50 km , vrije start van 7.00 tot 9.30 uur

 

Meer info : tel 0478/58.99.01  of per e-mail : omloop@online.be

                   Website : www.wandelen.be


23:27 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.