31-12-05

NIEUWJAARSWENSEN

Het jaareinde nadert snel , en wanneer we eens terugblikken op 2005 was het voor de Toebakstapper een bewogen wandeljaar. 

 

Een wandeljaar waarbij na vele jaren van inzet voor de Wervikse wandelsportvereniging , hierbij bewust een einde aan kwam gezien we ons niet steeds meer op dezelfde lijn konden vinden. De Toebakstapper was immers op zoek naar vernieuwing , nieuwe initiatieven , nieuwe impulsen waarbij de wandelsport , de wandelaars de bovenhand dienden gehaald te worden en die vernieuwing heeft hij dan maar gevonden in www.wandelmee.be

 

Voornamelijk in de eerste plaats door het schrijven van zijn gesmaakte wandelverslagen , later op het jaar gevolgd door bijhorende fotoreportages. Maar binnen wandelmee.be wist de Toebakstapper terug te gaan genieten van de wandelsport in al haar eenvoud waar hij al zolang naar snakte.  Het eenvoudig kleinschalig organiseren , bijna familiale wist hem zodanig terug in de ban te gaan brengen , dat de wandelsport niet meer in het leven weg te denken is.  Binnen www.wandelmee.be op clubniveau dan , staat men er voor elkeen , vormt men ondertussen een grote wandelfamilie waarbij de wandelaar nog op de eerste plaats komt en kwam de Toebakstapper in 2005 in contact met heel wat toffe mensen en wandelvrienden voor het hele leven. De nostalgische beginjaren van de wandelsport , kwamen zowaar weer tot leven. Al mogen we uiteraard ook de Vlaamse wandelkermissen niet uit het oog verliezen, waarbij honderden vrijwilligers elke dag zich mateloos inzetten om fijne wandelingen aan te bieden en alwaar de vele wandelclubs waarschijnlijk elk op hun eigen uitgestippelde weg en werkwijze menig lid tevreden stellen. 

 

Ook het gelijknamig wandelportaal is vandaag de dag niet meer weg te denken in het leven van de Toebakstapper : het idee dat vorm kreeg door een Lichtaarts koppel was zonder twijfel een aanvulling voor de wandelsport in het algemeen. Dat dit wandelportaal in de beginfase uit diverse instanties heel wat kritiek , ongeloof of jaloersheid moest doorstaan staat buiten kijf. De vraag naar samenwerking met die diverse instanties ,  in de beginfase werd dan ook meermaals weggewimpeld , het portaal kende ook een woelige en moeilijke tijd.  Maar op zijn onverdroten (en misschien ook wel eigenwijze)  wilskracht van de ondertussen vele belangeloze  medewerkers en moderatoren , hield het portaal stand. En hoe … , dagelijks mag het portaal rekenen op een ganse meute wandelfans , waarbij dagelijks wel hier en daar een update , wandelverslag , club of wandeling in de kijker wordt toegevoegd. Dat de Toebakstapper hierbij ook zijn plaatsje vond als moderator voor de provincie West-Vlaanderen werd op gepaste wijze begin september in de media gebracht , alsook met een ware wandelmee.be instuif. Doch het belangrijkste werk lag er vooral bij een aanspreekpunt te worden naar de diverse Westvlaamse wandelclubs en hun bestuur toe, waarbij en waarvoor het wandelportaal www.wandelmee.be staat. Een verantwoordelijkheid die niet altijd van een leien dakje gaat maar mits de nodige overtuiging en doorzetting blijkt dat vandaag de dag al meerdere Westvlaamse clubs de weg naar het portaal hebben gevonden en zelfs een klein beetje partner van … zijn geworden.

 

Daarnaast  mocht de Toebakstapper in 2005 terug een jaar lang genieten van de wandelsport in al zijn of haar facetten. Hierbij hebben menig tocht de Toebakstapper weten te appreciëren , waarbij vooral de memorabele Tweedaagse van Blankenberge en de Elfbergentocht bij de Heuvellandstappers nog lang zullen in het geheugen gegrift zijn binnen de clubgeschiedenis van wandelmee.be   De wandelingen bij onze Waalse wandelvrienden  genieten de voorkeur , vooral omwille van het avontuurlijke aspect , de joviale ontvangst en het gezellig samenzijn achteraf. Zo blikken wij zekers met fascinatie terug op onze wandeluitstapjes naar Clermont/Berwinne , Paturages of Herve.  Maar uiteraard maakte het gros van het wandeljaar 2005 , deelnames uit in ons West- &  Oost-Vlaams landgedeelte. Er één naar voor trekken is moeilijk , want iedere wandeling heeft wel zijn charmes , zijn aspecten en mogelijkheden. Als de Toebakstapper er dan toch één moet uitkiezen zijn het wellicht de organisaties van ‘ De Chatons Ronse ‘ , omdat de Vlaamse Ardennen behoren tot zijn favoriet wandelgebied en de club uit Ronse deze als géén ander weten te benutten.

 

 

Binnen enkele uurtjes valt dan het doek op 2005 , we zouden u allen in feite moeten bedanken voor het gezellig wandeljaar , de leuke samenwerking , de knappe wandelprestaties en zo meer … maar dit zullen er wellicht al meerdere vóór de Toebakstapper gedaan hebben. 

 

Neen , laten we eerder in 2006 , naast een goede gezondheid en nog veel leuke wandelmomenten , de ingeslagen wandelweg verder zetten. Een wens van de Toebakstapper zou hierbij zijn , gezien 2006 immers door Bloso werd uitgeroepen tot sporttak in  de kijker , dat we alles in het werk stellen om iedereen te laten kennis maken met onze geliefkoosde recreatiesport.  Of  dit tot een samenwerking kan leiden tussen …, blijft daarbij weliswaar de vraag … maar de Toebakstapper is  ervan overtuigd dat elkeen met zijn of haar middelen of op zijn/haar manier en in het belang van … daar in moet slagen.

 

Voor de Toebakstapper zelf , hopen we dat hij ook in 2006 zijn inzet voor de wandelsport onverdroten zal verder zetten in de eerste plaats door deel te nemen aan de diverse wandelorganisaties , door ook nu weer wandelverslagen en fotoreportages te maken en misschien zijn inzet en ‘ vernieuwende ‘  ideeën binnen de vele wandelclubs en federaties waar kan maken of daar tenminste toe de mogelijkheid krijgt.

 

GELUKKIG NIEUWJAAR 2006
17:32 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

*** Happy new year 2006 en nog veel blog plezier. Lieve groeten Tilly

Gepost door: Tilly | 31-12-05

Mooi Dat heeft u mooi geschreven. Als iedereen er zo over zou denken, het zou veel mooier zijn in de wandelsport. Het is jammer dat wat ooit begon als een samen in de kijker stellen van de sport via verslagen, is uitgegroeid tot zo'n grote rivaliteit bij sommigen. Gelukkig zijn er nog mensen die het anders zien, daar ben ik heel blij om. Gelukkig nieuwjaar. Op de goede samenwerking!!!

Gepost door: Caroline | 31-12-05

Nieuwjaar, insgelijk de best wensen. Voornemens zijn er om uitgevoerd te worden.
Ik ben in 2005 getroffen door sommige opmerkingen. Een voorbeeld.
Limburgers vertelden me: "Dank zij Wandelmee hebben we de Oost- en West-Vlaamse wandelingen leren kennen."
Mooie tochten die je in je brief beschrijft heb ik ook mogen meemaken.
Ik ben er dan ook van overtuigd voor ons allen wordt 2006 een heerlijk wandeljaar.

Gepost door: G.U.Y. | 01-01-06

Veel wandelplezier Mag ik jou ook veel wandelgenot toewensen voor 2006, met "wandelmee", waar ik trouwens ook al veel positief van gehoord heb. Ik ben dit jaar overgestapt naar de Kwartels en verwacht hier ook veel van. Ik kijk zeker uit naar al jouw leuke en uitgebreide verslagen op jouw blog

Gepost door: Dirk | 12-01-06

De commentaren zijn gesloten.