01-05-06

KUNT U MIJ DE WEG WIJZEN ... NAAR ...

De Meimaand kondigt zich alweer aan , en hoe kunnen we dit mooier omschrijven dan aan de hand van een gedicht ...

 

De Mei maand voor de deur
zet de ramen alvast open

de geur van nieuw leven

de geur van verwachting

laat ik binnen stromen

de wind verjaagd depressies

de zon verwarmt je hart

het kleurt de aarde

met bloemenpracht

jong leven

huppelt door de tuin

gras begint te kleuren

zittend op het terras

geniet ik van al het gebeuren

 

          Paul Willems

 

 

De meimaand vormt dan ook de ideale gelegenheid om onze wandelschoenen wat steviger aan te spannen en her en der een wandeltocht of uitgestippelde wandelroute te verkennen, naast de drukke verplichtingen en enkele communiefeesten die we dienen mee te pikken.

 

Als alles goed gaat mag u ons volgende week verwachten in Blankenberge voor een dagje strand , duin , duinbosjes , Uitkerkse Polder en het polderdorpje Zuienkerke ter gelegenheid van de 37ste Internationale Tweedaagse van Blankenberge.                                                                                                    

 

Het weekend erop plannen wij op zaterdag 13 mei een uitstapje in de Maasvallei. Waarbij het toeristische Dinant , met zijn citadel en zijn coque de Dinant op het programma staat.  We nemen er deel aan de 29ste Dinant-Givet-Dinant.

Op zondag 14 mei wacht ons een rustige landelijke wandeling doorheen de Diksmuidse Frontstreek van '14-'18 . De Ijzertoren , de Dodengang , Stuivenkenskerke

 

Zaterdag 20 mei wacht ons een niet te missen natuurwandeling rond het Berlaarse Donkmeer. De Boerenkrijgstappers loodsen ons vie de prachtige natuurgebieden van de Donkgemeenten.

 

Zondag 21 mei spreekt een prachtige natuurwandeling in 't Land van Rhode ons wel aan. Sint Lievens Houthem vormt dan immers de uitvalsbasis voor een mix van puur natuur.

 

Van maandag 22 mei tem vrijdag 26 mei trekken we er een weekje op uit , naar de Gaumoise. Vanuit Alle-sur-Vresse treden we in de voetsporen van Godefroy de Bouillon voor een weekje wandelplezier langs de boorden van de Semois. Menig plaatselijk uitgestippelde wandelroutes staan op ons programma.

 

De meimaand sluiten we vermoedelijk af op zondag 28 mei met een prachtige tocht in het Pajottenland. De Lennikse windheren nemen ons mee via landelijke wandelpaden , boswegen langs weiden en akkers , vergeten plekjes en adembenemende panorama's. Dit allemaal overgoten met een echte Lambic.

 

 

17:02 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Gevarieerd Mooi samengestelde planning. We kijken dan ook uit naar de verslagen die erop zullen volgen...

Gepost door: Caroline | 01-05-06

De commentaren zijn gesloten.