01-05-06

TENTOONSTELLING KUNSTENAAR MARC VERDOODT

 

Tussen vrijdag 12 mei 2006 en zondag 23 juli 2006 , loopt vanuit restaurant ’t Palet in de Oude Beselarestraat 238 te Wervik een tentoonstelling van de hand van kunstenaar sculptor Marc Verdoodt.

 

Marc Verdoodt  werd geboren op 25 april 1953 te Merchtem en is sinds 1994 uitgeweken naar Wervik.

 

Zijn levensvisie is dan ook te leven bij de dag en trachten te doen waar hij op het moment zin in heeft. Elke dag wordt Marc Verdoodt geconfronteerd met zijn eigen onhandigheid en elke dag komt hij zo een stap verder.

 

Hij leeft dan ook vrij sober , of laten we het zo stellen , Marc Verdoodt heeft geen boodschap aan oeverloos consumeren. Leven en werken tussen de landerijen , weg van alle drukte en stress. Een dak boven zijn hoofd en tijdens de wintermaanden genieten van een gezellig houtvuur is voor hem meer dan voldoende. Trouwens volgens zijn eigen woorden , zegt hij dat alles wat daarbovenop komt , hem remt en wegdrijft van de essentie van het leven.

 

Zijn kunst en ideeën heeft hij dan ook gestalte met zijn handen en met ruwe materie. Vooral STEEN (de oerbron van het leven) en STAAL (het smeden , de vergankelijkheid en bewerken ervan) vind men duidelijk terug in zijn werken.  In zijn meeste werken vind men dan ook een vermoeden van figuratieve expressie terug. Waarbij hij zorg draagt , dat er steeds ruimte overblijft voor een persoonlijke invulling van zijn toeschouwers en bewonderaars.

 

                      

 

Hij gaat er dan ook vanuit dat :

 

EEN MAN IS EEN SNOR , EEN VROUW DAT ZIJN BORSTEN

EEN HOND DAT ZIJN TANDEN , EN HET WERKT !

 

De werken van Marc Verdoodt zijn te bezichtigen in Art Café te Geluwe of  in restaurant ’t Palet te Wervik.

 

15:11 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.