15-06-06

BELGIË : HET BIERPARADIJS ........

In den grooten Moriaen te Wervik

 

Wandelaars zijn nu eenmaal levensgenieters en na een fikse wandeling worden ze dan ook vaak geassocieerd met een lekker trappisten- of abdijbiertje.

 

Ook wij zijn van het al of niet ‘ goede ‘ hout gesneden en kunnen dan ook zalig genieten van een Belgisch streekbiertje op een gezellig terrasje , een typisch of origineel decor van een Vlaamse café.

 

Op geregelde tijdstip zullen wij u meenemen op ontdekkingstocht binnen de Belgische biercultuur en zijn staminees.   Binnen onze eigen tabakstede steekt ongetwijfeld ‘ In de Grooten Moriaen ‘ er met kop en schouder bovenuit.   Deze retroherberg uit de tijd van toen , is sinds mensenheugenis verbonden aan de Brikkenmolen en het Wervikse Nationaal Tabaksmuseum .  Men komt er terecht in een retro sfeer met oude stoelen , een typische oude cafétoog. Aan de muren hangen levende en vervagen luifelbeelden en publiciteitspanelen van tabaksmerken en ook de Wervikse pijprokergilde heeft er haar thuisbasis.

 

  

 

Op de bierkaart kan men een keuze maken tussen een 50-tal biersoorten , waarbij vooral de gekende kriek- en lambicsoorten van Mort Subite opvallen. Ook enkele trappisten figureren op de kaart.  Wij houden het echter bij een product des huizes een “ Bleeken Moriaen “ blond , 10% vol. Alc.   Het biertje is dan ook een etiketbier zoals we dit in de bierwereld noemen speciaal voor de retroherberg  gebotteld.   Het biertje wordt dan ook gebrouwen door Brouwerij Van Eecke uit Watou , onder de naam Kapittel Abt : het is een bier van hoge gisting , hergist op de fles.  Bij de smaak is er vooral sprake van een uitgesproken bitterheid , die ook in de nasmaak blijft hangen en het best gedronken wordt op kamertemperatuur van circa 14° C.

 

 

 

Naast de bierkaart , beschikt ‘ In de Grooten Moriaan ‘ tevens over een beperkte keuze aan snacks , gaande van croque monsieur tot spaghetti of een boterham van het huis.

 

Een ideaal adresje , want vanuit hier start tevens de Tabaksfietsroute of kan men een fikse wandeling ondernemen in het recreatiedomein ‘ De Balokken

 

 ‘.

 

 

23:04 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Goed nieuws Gefeliciteerd!
Je blog staat vandaag in de kijker bij Skynet Blogs.
Nog veel wandel-, rook- en drinkplezier

Philippe

Gepost door: Philippe | 15-06-06

:-) nog veel wandelgenot !!!!!!!!!!
proficiat met je vermelding op de startpagina van de blogs
groetjes

Gepost door: Borriquito | 16-06-06

Knap ! Hoi

Gisteren ook in de Moriaen geweest en we zijn het volledig eens met jullie ... zulke cafeetjes zijn er nog veel te weinig in Vlaanderen !

groetjes

Vader Abt & Tante Nonneke

http://www.bloggen.be/vaderabt
www.trappistbier.be

Gepost door: Vader Abt | 27-11-06

De commentaren zijn gesloten.