04-07-06

KUNT U MIJ DE WEG WIJZEN NAAR ... JULI

 

De zomer en vakantieperiode heeft zich ondertussen met exotische temperaturen aangekondigd. Onze studenten kunnen twee maanden lang volop genieten , terwijl menig onder ons straks in binnen- of buitenland zal vertoeven voor een welverdiende periode van rust en wie weet misschien ook wel van hier en daar een wandeltochtje mee te pikken.

 

Wij hebben pas ons verlof begin september en in de mate van het mogelijke zullen wij deelnemen aan volgende wandelorganisaties.

 

De juli maand werd alvast op de eerste dag prachtig ingezet met een heerlijke wandeltrip doorheen ' Le Pays des Collines '. Op zaterdag 1 juli stonden ' Les Trouveres  ' garant voor een voortreffelijke wandeling in het hartje van Ellezelles. Daar alwaar reeds jaren lang de heksen en een lekker biertje de traditie vormen.

 

                                    

Komende zaterdag staat de wandelsport in het teken van ' Vlaanderen Wandelt ' . Onze kuststreek , Vlaamse Ardennen of de tuinbouwstreek rond Roeselare komen er immers aan bod. Afhankelijk van het weer verkiezen wij Oudenaarde of wordt het misschien tot over de taalgrens met een mooie tocht in la Thudinie bij la Police de Binche. Zondag verkiezen wij het golvende Brabantse landschap van Hamme-Mille alwaar les Marcheurs Indépendants er reeds voor de 30ste maal hun marsen houden.

 

Juli maand is altijd een beetje feesten , barbecuen en wie weet ook misschien eens een wat verdere wandeltocht meepikken. Worden het de Ardennen , de Oostkantons of het Haspengouw ?  Met Malmedy , Vierves/Viroin of Langdorp weet men op voorhand een uitstekende keuze te maken tijdens het weekend van 15 en 16 juli. 

 

21 juli meteen Nationale feestdag en verlengd weekend. Drie dagen stappen zou best kunnen : het Hoppeland , de streek rond Marche les Dames en de Zennevallei spreken wel aan

 

En dan blijft er nog het laatste weekend van juli over. In schoonheid sluiten we af met de Zwintocht in Knokke op zaterdag en vertoeven we op de weide van het Folkfestival op zondag in het folkloristische Dranouter.

 

 

 

 

22:35 Gepost door stefba | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.