10-07-06

BELGIÊ : HET BIERPARADIJS

Brasserie Ellezelloise

 

Tijdens onze wandeluitstap in het Waalse Ellezelles (net over de taalgrens met Ronse) , viel ons oog op la Brasserie Ellezelloise.

Uniek genesteld tussen de glooiingen van ' Le Parc Naturel des Collines '  probeert de huisbrouwer H. Gerard zich te behouden aan de lokale verankering en het respect voor de landelijke omgeving.

 

 

De brouwerij zelf kan men bezoeken tijdens de week na afspraak en ook op zondag kan men vanuit de gelagzaal proeven van de vijf ambachtelijke streekbiertjes die er worden gebrouwen.

 

Tijdens onze kennismaking waagden we ons aan het voornaamste huisproduct " La Quintine ". De naam van het biertje verwijst naar de plaatselijke folklore , waarbij Quintine de naam is van de heks die er in 1610 werd verbrand. Het blonde biertje van hoge gisting , 8% Vol Alcohol ., niet gecentrifugeerd , niet gefilters , niet gepasteuriseerd en hergist in de fles. Het aangename aan het biertje is de fles , die is uitgerust met een trekdop, die net zoals vroeger gebruikt werd op een melkfles. Bij het proeven ontwaart men een frisse bittere smaak en een felle aromatische geur van hopsoorten.

 

Naast de Quintine , brouwt la Brasserie Ellezelloise nog een Quintine Ambrée , La saisis , Hercule en een saison 2000.

 

 

22:13 Gepost door stefba in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.