16-10-06

BELGIË BIERPARADIJS

Tijdens ons zondaguitstapje kwamen we heel toevallig voorbij een meer dan honderd jaar oude herberg , die de gemoedelijke sfeer van weleer uitstraalt. Met de ludieke naam ' HET BOERENHOL ' , is deze afspanning gelegen aan de voet van Reningelst met een zicht op de prachtige omgeving van het Westvlaamse Heuvelland.

                          

                                    

Het ' Boerenhol ' vormt dan ook de ideale stopplaats na een fiets- of wandeltocht in de omgeving , waarbij we met het pittig herfstweertje midden oktober nog ruimschoots konden genieten van enkele na-zomerse suggesties.

 

Men kan er dan ook genieten van een vijftigtal heerlijke streekbiertjes , een stevige boerenboterham of een van de plaatselijke gerechten ' een schelle van de zeuge , boerenpaté , potjesvleesch en een patat in de pelle.

 

daarnaast kunnen de kinderen er ook best hun hartje ophalen , want naast tal van gezelschapsspelen beschikt het ' boerenhol ' tevens een ruim assortiment aan volksspelen : gaande van de sjoelbak , trou madam tot een waar petanquespel.

 

Vanop het ruim vernieuwde terras was het genieten van een verfrissend streekbiertje met name de Prior 8 van de Brouwerij St-Bernardus uit het nabijgelegen Watou

 

 
 
Dit edele, heerlijke bier, van hoge gisting, heeft een robijnpaarse kleur met een moutig-fruitige volle smaak (8% alcoholvolume).
Dit bier heeft een mooie ronde schuimlaag, door de nagisting op fles, met een nasmaak die de perfecte balans tussen zoet en bitter weet te creëren
 
Wat later begon het maagske te brommen en met een ' Grote Tellore streekproducten in het vooruitzicht , waagden we ons aan het grotere broertje van de Prior. Met name de Abt12 van dezelfde brouwerij. Het biertje is dan ook de absolute top in de hiërarchie van de St.Bernardusbieren en het bier met het hoogste alcoholgehalte (10,5% alcoholvolume).
Een donker ivoorkleurig bier van hoge gisting. Het paradepaardje van de brouwerij dat zich vlot laat drinken door zijn zachte volmondige smaak.
De Abt heeft een zeer fruitig aromaboeket.
 
 
Onze eega had het wel gevonden op een ander streekbiertje van Watou , met het vooruitzicht van Halloween vond ze wel iets in het Helleketelbier.
 
 
Het is een heerlijk , gezond amberkleurig biertje van 7% met een bijzondere smaak. Ambachtelijk gebrouwen door Brouwerij DeBie in Loker , is het een biertje van hoge gisting , gebrouwen op kleine schaal met uitsluitend natuurlijke ingrediënten als mout , hop , tarwe , kandijsuiker , gist , water en kruiden. Het bier heeft een ietwat zoetig en bittere smaak.

 

21:18 Gepost door stefba in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.