12-12-06

DE SMAAK VAN BIER ...

 

      De Smaak van bier , is het recente boek uit de hand van bierkenner Jef Van den Steen en chefkok Stefaan Coutteneye.  

               

                                   bier1

 

Liefhebbers van de Belgische bierkeuken weten al jaren de weg te vinden naar het sfeervolle restaurant 't Hommelhof in Watou , nabij Poperinge. De vele lovende reacties die Stefaan destijds mocht ontvangen voor zijn culinaire kunsten werd in 1999 bekroond met een boek ' De Bierkeuken van 't Hommelhof '. Sinds eind september 2006 hebben J Van den Steen en Stefaan Coutteneye hieraan een schitterend vervolg gebreid met " DE SMAAK VAN BIER

 

Ondertussen hebben wij ons een dergelijk exemplaar aangeschaft . In het boek zijn dan ook een dertigtal gerechten opgenomen , waarbij de bieren van Watou (Sint Bernardus en 't Kapittel van Vereecke) een voorname rol gaan betekenen. Tussen de gerechten door zijn tevens in het boek tips weergegeven omtrent bier als aperitief , bier als begeleider van gastronomie , kaas en bier ... de relatie tussen bier en chocolade , het schenken van bier etc etc

 

Het boek is alvast een leuke aanwinst voor al wie van koken en bier houdt... 

 

En wij nu alvast experimenteren en smullen maar !!!

 

Wie meer omtrent het culinaire restaurant wenst te weten van Stefaan Coutteneye kan terecht op www.hommelhof.be

 

20:50 Gepost door stefba in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Bedankt voor de nuttige tip. Dat zijn inderdaad smaken die te weinig gevruikt worden in de keuken.

Gepost door: gidsjoris | 21-12-06

De commentaren zijn gesloten.