21-04-07

in 'land van de Thouroutenaere'

Torhout, trotse stad. Het zou zo op hun naamkaartje kunnen staan.
Want Torhout is terecht trots op wat het zijn bezoekers te bieden heeft.

In de oudste stad van het graafschap Vlaanderen laten monumenten, musea en kasteeldomeinen u de geschiedenis herbeleven.

Kom en ontdek de vele groendomeinen met bossen en landelijke paden, verspreid over de 45km² van de stad. In deze nog ongeschonden natuur onthaast u op uw eigen ritme.

Maar Torhout is ook een bruisende stad, dankzij een brede waaier van evenementen en festiviteiten. De link naar de culinaire traditie is gauw gelegd: hier haalde Abraham zijn mosterd, in de stad waar het bier van eigen bodem zo rijkelijk vloeit als de spraak. Torhout smaakt, door zijn originele restaurants en culinaire specialiteiten.

 

Culinair zijn er de Torhoutse mosterd , de Wijnendalekaas , de mosterdjenever , de Wostijne , de Thouroutnaere pastei en het niet te versmaden ' Thouroutnaere ' bier.

 

thouroutenaere

 

Een vermaard sterk blond bier van hoge gisting, met natuurlijke nagisting op de fles. Het heeft een karakteristieke zacht bittere aroma en een alcoholgehalte van 8.5 % vol.

  • Vol. % alc. : 8.5%
  • Schuim : wit, compact en zeer fijn
  • Kleur : blond

Aroma : goed aroma; een vol mondgevoel; fijne bitterheid van Saaz hop; een zacht moutkarakter; een brede goed afgeronde fruitigheid die opdroogt tijdens de afdronk.

 

Bewaar de flessen altijd rechtop in een frisse en liefst donkere plaats

Schenk uit op 8°à 9° in één keer het grote 'Thouroutenaere'glas zachtjes vullen, zodat er zich een grote schuimkraag ontwikkelt. Laat ongeveer 1cm bezinksel in de fles

Sluit de ogen en proef het fruitig boeket en de zacht-bittere aroma's van dit zalige bier, een totaal unieke smaak.


16:42 Gepost door stefba in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.