07-07-07

't is feest ... 't is feest bij wandelclub 12 uren van Lauwe

Wandelclub 12 uren van Lauwe ,

 viert 20-jarig bestaan

Alles begon zo’n 20 jaar terug , toen twee fervente wandelaars en eurodaxers , waaronder bezieler Raoul Van langendocnk , de gedachte uitspeelden een wandelclub op te richten in eigen gemeente. Ze zouden de mogelijkheid bieden de deelnemers 12 uren aan één stuk aan het wandelen te zetten. En zo geschiedde begin juli 1997 werd de eerste Voettocht “ 12 uren van Lauwe “ geboren.

 

Het was meteen het sein om aan te sluiten bij de Vlaamse Jogging & Wandel Liga (nu Aktivia) waarbij ze het lidnummer 217 werden toebedeeld. Een naam voor de club werd algauw gevonden onder “ wandelclub 12 uren van Lauwe “. En telkenjaar lieten wandelaars van heinde en verre zich niet onbetuigd om deel te nemen , in 1991 zelfs voor het eerst met meer dan duizend.

 

Onder het elan van huidig voorzitter ‘ Rudy Haemers ‘ en zijn bestuurskern groeide de club gestadig uit tot een knusse familiewandelgroep . Alwaar aanvankelijk bij de traditionele 12 uren van Lauwe werd gebleven , kwamen door de jaren heen enkele organisaties bij. 

 

Vanuit Menen , kenden de mannen en vrouwen van Lauwe , al enkele extreme winterse edities van hun Kazemattentocht. Alwaar de historische en culturele achtergronden van de Vaubangrensstad aan de man werden gebracht en de deelnemers zich maar al te graag verwarmen aan een jenever en de heerlijke Brusselse wafels.

 

De Open Grenstocht voert medio oktober de deelnemers in een sfeer van nostalgie , alwaar smokkelpaadjes , grensovergangen en douaniers nooit veraf zijn. Een tocht waarbij voor , op en achter de grens of de schreve zoals ze het hier zo schoon noemen wordt gestapt.

 

Maar ook buiten hun gemeente durft wandelclub 12 uren van Lauwe , van wal te steken. Begin september slaan ze immers hun tenten op in Zwevegem-Moen, alwaar de dwars door Groot-Zwevegem tocht hun over een unieke zwerftocht door het land van de Waterkant en het kanaal Kortrijk-Bossuit brengt. Een organisatie die sinds twee jaar trouwens is opgenomen in de Leie- & Scheldewandeltrofee. Dat ze aldaar bij wandelclub Lauwe niet voor een uitdaging verlegen zitten is dat dit jaar deze organisatie tevens kadert onder de challenge “ 1ste 100 km van Zuid West-Vlaanderen “. Een samenwerking met Pwc Heuvellandstappers waaronder dus ook de befaamde Elfbergentocht  valt.

 

En blijkbaar lusten ze in Lauwe ook wel een lekker biertje , want aan de hand van een tweetal midweektochten met namen Petrus en Wittekerke , verkennen ze het Bavikhoofse hinterland.

 

Een gezellig clubfeest en huldiging van de verdienstelijke leden moet de banden tussen de leden sterk houden. En ook hierbij zitten duidelijk letterlijk en figuurlijk enkele grote stappers bij , waarbij door menig een 100 km wordt aangegaan of sommigen het zelfs wagen “ als pelgrim “ naar Santiago de Compostella te stappen.

 

lauwe 010707 051

 

De 12 uren van Lauwe is niet onmiddellijk een klassementsclub , maar door het onderhouden van hun contacten met de burenclubs en andere wandelclubs weten ze zich steevast in de top 40 van de Aktivia wisselbeker te plaatsen. Maar de leuze blijft zolang hun leden maar kunnen wandelen waar , wanneer en hoe ze willen en hierbij het sociale en amicale aspect niet uit het oog verloren gaat.
En hier gaat het toch om !  We wensen de wandelclub 12 uren van Lauwe dan ook nog heelveel jaren toe.

 

12:04 Gepost door stefba in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hej, Wie is er hot or not? Stem op onze sky!!! greetz Celebrityxxx

Gepost door: Celebs | 07-07-07

De commentaren zijn gesloten.