12-08-07

Recordaantal deelnemers haalt eindstrijd 38ste Dodentocht

Recordaantal deelnemers haalt eindstrijd 38° Dodentocht 

Net geen 9000 deelnemers namen vrijdagavond ll. de start van de 38ste editie der Dodentocht. Hiermee is de Dodentocht van Bornem dan ook 's werelds grootste wandelevenement waarbij binnen de 24 uur maar liefst 100 km dient gestapt.

De snelsten , een groepje van 11 waaronder drie rolstoelatleten , hebben er zo een 10 uur overgedaan. Vroeger aankomen dan zaterdag 7 uur kan niet , gezien de organisatoren er geen enkele competitie willen van maken. In hun zog volgden heelwat deelnemers die op hun beurt de eindmeet haalden. De gunstige weersomstandigheden van de nacht en vooral het ideale warme wandelweer op zaterdag , maakte dat maar liefst 5489 stappers de eindmeet haalden.  Meteen een absolut record in clubgeschiedenis van vzw Kadee Bornem , die instaat voor de organisatie van de Dodentocht.

Ook WANDELNEWS was aanwezig op dit groots wandelevenement en laat u dan ook graag meegenieten van enkele sfeerbeelden bij de unieke intrede van Bornem en haar 38ste Dodentocht, klik hiervoor op het logo van de DODENTOCHT

Nog meer sfeerbeelden over deze 38ste editie kunnen bekeken worden via

10:03 Gepost door stefba in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Wat een belevenis. Het weer was ideaal voor deze tocht. Ik heb een aantal vrienden die deze tocht gedeeltelijk of geheel gestapt hebben.
Stappen doen we zelf, maar dat is gemakkelijk door zo een goede en vriendelijke organisatie.
Ik neem mijn petje af voor de wandelaars en voor hen die het mogelijk maken.

Gepost door: G.U.Y. | 12-08-07

record Inderdaad ideale omstandigheden om te stappen. Meer en meer deelnemers proberen zich ook voor te bereiden. Nochtans bij mijn zevende deelname was ik echter deze maal wel bij de uitvallers. Een knie die niet mee wilde zodat ik na 77 km tot mijn grote spijt moest stoppen. Volgende keer beter!

Gepost door: Dirk | 12-08-07

De commentaren zijn gesloten.