04-11-07

15 jaar WTC NIEUWPOORT , krijgt zon en zee met zich mee ...

15° JACHTHAVENTOCHT

club303
    21 oktober 2007 

WTC NIEUWPOORT

Misschien zal wandelclub Wtc Nieuwpoort , de organisator van de Jachthaventocht , het vooraf stilletjes gehoopt hebben om een recordaantal deelnemers aan te trekken voor hun jubileumeditie.  Een glunderende voorzitter Gilbert Steemans  kondigde  tijdens een receptie ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan van de vereniging  het officieuze cijfer van 2867 deelnemers aan. Meteen een absoluut record en onverhoopt succes in de geschiedenis van deze nog vrij jonge wandelvereniging.

Jachthaventocht 4   Jachthaventocht 21  Jachthaventocht 23

Het was dan ook reeds van in de vroege kille ochtend dat de echte  wandelfreaks present gaven voor een wandeltraject gaande van 7 – 12 – 18 – 24 en 32 km.  Ze zouden worden gevolgd door vele anderen , waarbij om de haverklap wel de één of andere autocar op en af reed om zijn meute wandelaars te lossen. We zagen deelnemers uit het verre Genk , Namur of Kumtich … maar ook de burenclubs gaven massaal present. Ja van overal te lande kwamen ze aanrijden voor hun dagje wandelplezier aan zee.  In alle kleuren schitterden ze , sommige in hun trainingspakken , anderen in hun clubuitrusting of nog andere dik ingeduffeld .

Ook de weergoden stonden dit keer aan de kant van de organisatoren. Zodat onder een heerlijk nazomerweertje  en de nodige inschrijfformaliteiten in de stemmige feestzaal van de Nieuwpoortse vismijn een record aantal deelnemers op stap gingen.

De organisatoren hadden dan ook voor deze vijftiende uitgave van hun Jachthaventocht eraan gehouden de mooiste stukjes van Nieuwpoort aan te doen.  Met zijn historische binnenstad van Jeanne Panne onderscheid Nieuwpoort zich wellicht van alle andere kuststeden , maar ook het historische sluizencomplex ‘ de Ganzenpoot ‘ en de memorial Albert I konden niet aan de deelnemers voorbijgaan.  Van hieruit kregen de langere afstanden er nog een rondje natuurreservaat bij richting de dorpjes van Lombardsijde en Westende.  Waarna gezamenlijk werd opgetrokken naar Nieuwpoort-Bad  , alwaar de deelnemers er na een rust  een enig zicht kregen op de zeedijk , de Nieuwpoortse havengeul en uiteraard de Ijzermonding.    Het was dan ook via de oude en nieuwe jachthaven  en de nostalgische vissershaven dat deze wandeling rustig verder kabbelde.

Eens terug in de ruime startplaats zagen we niks anders dan goedlachse mensen die duidelijk genoten hadden van hun tochtje rond Nieuwpoort en het zeetje. De medewerkers van Wtc Nieuwpoort hadden hier ongetwijfeld hun duit in het zakje gedaan . Er  heerste dan ook de sfeer van een echte Vlaamse kermis waar men de deelnemers kon terugvinden verenigd rond een glaasje , een goeie trappist of een vers gebakken pannenkoek. 

Voorzitter Gilbert kan gerust zijn , de club die ooit zo’n vijftien jaar terug ontstond uit enkele fervente wielertoeristen die in de winter niet stil konden zitten en hun toevlucht vonden in de wandelsport  , hebben ondertussen zodanig de smaak te pakken … dat de toekomst van WTC Nieuwpoort er echt rooskleurig uitziet . En dat heeft de talrijke opkomst van vandaag nogmaals bewezen !

MEER FOTO's >>

15:16 Gepost door stefba in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.