03-12-07

HET AVONTUURLIJKE LANDSCHAPPENTOCHT DOOR DE VLAAMSE ARDENNEN ...

Landschappentocht

Kbg Op Stap Nukerke

2 november 2007

Wanneer je rijkelijk kan tappen uit een onuitputtelijk vat heerlijke natuurlandschappen , dan moet je dit dan ook zonder omwegen doen ….

En dit zullen de mannen achter KBG op stap door Nukerke geweten hebben : we werden er immers getrakteerd op een ferme brok natuur , plezier en avontuur … midden de sublieme Vlaamse Ardennen.

Startend vanuit het parochiezaaltje van het Maarkedaalse gehucht Nukerke , trok de wandeling zich onmiddellijk op gang , toen we het Sint-Antonius abt kerkje van dit piepkleine dorpje links hadden gelaten en meteen een heerlijk deinende wegel werden ingestuurd. Op een zalige manier mochten we kennis maken met de weelde van schitterende landschapsbeelden en onthulde zich een breed uitgespannen, doch mistig beeld  over de glooiende herfstlandschappen der Vlaamse Ardennen.

Een bekoorlijk wegje tilde ons over de bescheiden bult van de Steenbeekdries , waarna de natuur zich weer over ons heen ontfermde met een eerste stukje onverhard langs een spoorweglijn en het verweesd stationnetje van Etikhove.  Heel eventjes mochten we flirten met de behuizing , waarna enkele rustige lintjes asfalt van de Adriaan Brouwersfietsroute ons een enig zicht gaven op de Taaienberg en Bossenaremolen.  Algauw kuierden we verder tussen de braakliggende velden alover schitterende wandelpaden die ons uiteindelijk in het gehucht Holand brachten voor een eerste rust in het plaatselijk basisschooltje.

En ook hierna trok ons wandeltraject zich een golvend spoor door dit enig landschap. Ons oog viel dan ook op de kraakwitte molenromp van Ter hengst , die de omgeving volledig domineerde. Meteen ons volgend stapdoel trouwens , waarbij de oude molen en de bijhorende molenaarswoning zijn omgetoverd tot een prachtig stukje privé woonst.

  

Een gezellig karrenspoor dat we iets verder treffen , zou de aanvang vormen van een weergaloos stukje stappen, waarbij menig stekelige klim ons niet werd weerhouden.

Sappige veldwegen, akker doorsteken en hobbelige brokkenpaden langs de verdorde maïsvelden door schonken ons steeds wisselende gezichten. Een verrassende groene bosdoorsteek zette ons tenslotte af nabij een nieuw brokkenpad

geprangd tussen twee prikkeldraden. Waarna we ons opnieuw mochten klaarmaken voor een weergaloos stukje wandelen waarbij we ogen tekort hadden om van dit speels landschap te genieten : alwaar weiden , akkers , bosjes en stukjes groen alles aan elkaar breidden tot een mooi kunstwerkje.

Het zou ons andermaal afzetten  in het basisschooltje van Holand , waarna een scherpe duik naar beneden en een zoveelste natuurpad ons weer tenvolle liet genieten van deze wandelescapade en de elkaar opvolgende betoveringen van dit rijke Vlaamse Ardennenlandschap. Het kerkje van Nukerke stond alras voor het grijpen, maar de parcoursmeester van dienst , dacht er nog eventjes anders over. En stuurde ons via een laatste stukje onverhard in een ombuigende beweging rond het dorpje alvorens we met volle teugen konden slurpen van een welverdiend ‘ Sloeberke ‘ . 

MEER FOTO's

21:12 Gepost door stefba in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.