16-08-08

slijpskapelle

club347

Vanuit Slijpskapelle , een piepklein dorpje geprangd tussen wielergemeente Moorslede en bedevaartsoord Dadizele , richtte wandelclub de Velodroomvrienden reeds voor de twaalfde maal haar gelijknamige wandeltochten in.

Ruim 1300 deelnemers mochten er niet enkel de karakteristieke kenmerken van een prachtige landelijke wandeling gaan opsnuiven maar eveneens een fantastische dorpssfeer en oude nostalgische levenswijze alwaar iedereen , iedereen kent.

Uiteraard niks dan tevreden gezichten binnen de wandelbrigade onder leiding van voorzitter Wydooghe , na de succesrijke Pompeschitterstocht vanuit Dadizele enkele maanden terug konden ze ook nu weer rekenen op de aanwezigheid van de stappers. Ui alle hoeken van Vlaanderen wisten ze af te zakken naar Slijpskappelle , onder de voornaamste aanwezige verenigingen treffen we vooral de burenclubs aan . Op de tabellen prijken de Drevetrotters Zonnebeke met 98 leden als primus , gevolgd door Sterrebosstappers  Roeselare , de Wervikse wandelsportvereniging en Brigandtrotters Ingelmunster.

De Velodroomvrienden geven alvast afspraak op zaterdag 11 oktober , want dan vind vanuit thuisbasis Moorslede hun Ten Bunderentocht plaats die de deelnemers moet brengen in en rond het Lievensdorp.

Lees eveneens het bijhorend wandelverslag omtrent deze 12° Velodroomtocht in onze rubriek " verslaggeving "

 

10:27 Gepost door stefba in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.