18-08-08

Molenstappers zorgen voor Vlaamse wandelkermis

Ruiselede zal het geweten hebben …  , afgelopen zondag 17 augustus werd de molengemeente immers ondergedompeld in de sfeer van een ware Vlaamse wandelkermis. Reeds van ’s morgens vroeg bleven de wandelaars voornamelijk uit alle hoeken van West- & Oost-Vlaanderen  toestromen in het Instituut Sancta Maria .

IMG_3696 - kopieAlles lag in het kader van de Chimay wandeling , een organisatie van de plaatselijke Molenstappers , die tevens binnen de wandelfederatie Aktivia opgenomen is als wisselbeker- & drie sterrentocht.   De wandelclub had er parcoursen uitgetekend gaande van 5 tot en met 35 kilometer in het spoor van de molens die een stukje historisch rijkdom van Ruiselede symboliseren en veelal langs rustige landelijke wegen , kerkwegels , dreven en landbouwwegen liepen.

 

 

Opmerkelijk was eveneens de doorgang van heelwat privaatwegen & -domeinen , waaraan de gemeente Ruiselede nog rijk is.  De talrijke bospartijen van het gemeentebos , de Vorte Bossen en het domein De Formanoir met zijn mooie drevenpatronen vormden het wandelterrein van de langere afstanden.  Dit jaar stonden de deelgemeenten van Kruiskerke en Doomkerke in de kijker , waarbij onderweg in goed gestructureerde rustposten de talrijke deelnemers konden genieten van enkele gratis toegiften.  Tergelegenheid van deze dertiende kermistocht werden de deuren van de statige Knokmolen wagenweid opengezet , waarbij de molenaar in geuren en kleuren een stukje molengeschiedenis aan de man bracht.

 IMG_3702 - kopie

Eens de kleinere afstanden bij de stevige stappers werden gevoegd , diende nog een lus in en rond de dorpskern te worden gestapt , waarbij het statige gerestaureerde neogostisch gemeentehuis en aanpalend gemeentepark centraal stonden.

 

Hoeft het nog gezegd dat wij zowel bij de stappers als de organisatoren niks anders dan tevreden gezichten konden waarnemen . Voorzitter Frans Dehouck en zijn team mochten beslist terugblikken op een geslaagde organisatie waaraan maar liefst 2800 stappers deelnamen.

Het hadden er wellicht wat meer kunnen zijn , indien het brokkelweer in de namiddag wat langer op zich had laten wachten. De wandelaars lieten het alvast niet aan hun hart komen, want  op het binnenplein van de start- & aankomstplaats heerste een gezellig onderonsje met hoe kan het ook anders een voortreffelijk Chimay biertje en stukje abdijkaas als afsluitend geheel. 

 IMG_3717 - kopie

 Van wandelen een feest maken !  De Molenstappers waren er in ieder geval wonderwel in geslaagd en nodigen elkeen uit op zondag 21 december . Dan vind immers vanuit Doomkerke een heuse Putje de Wintertocht plaats.

Bekijk eveneens de bijhorende fotoreportage

19:39 Gepost door stefba in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

artikel ik ben Christiane secretaresse van de Molenstappers ik ben bezig met ons clubkrantje te maken, graag zou ik deze artikel van jou ook in ons clubkrantje laten verschijnen + enkele foto's
als dat mag van jou natuurlijk. als je wilt dan stuur ik ook een krantje naar jou. Alvast bedankt voor jou mooi artikel.

Gepost door: Françoys Christiane | 25-10-08

De commentaren zijn gesloten.