11-11-08

spokentocht

November wordt veelal geassocieerd aan guur weer , steeds korter wordende dagen , lagere temperaturen en al vanouds staat deze maand voor verval , somberheid en wanhoop. Ideaal dus om in deze tijd van het jaar griezels en attributen boven te halen voor een heuse spokentocht moeten destijds de Florastappers hebben gedacht.

HPIM4395 HPIM4397 HPIM4407


 

Gehuld in fluorescerende kledij , zaklamp bij de hand trekken reeds enige jaren velen richting Sint Denijs Westrem , alwaar de weidse omgeving voor dit  concept wordt omgetoverd tot een uniek en mysterieus gebeuren .

 

Verspreid over de diverse omlopen waren ook nu weer levende spoken en griezels op de meest onverwachte momenten en plaatsen opgesteld. Uit het niets te voorschijn komend verscholen achter bomen en struiken , wisten ze de vele deelnemers op een typische en verschillende manier te ‘ begroeten ‘ met gegil en geschreeuw. De ideale manier om de stappers de stuipen op het lijf te jagen en de stemming ten top ten drijven.

HPIM4411 HPIM4425 HPIM4420


 

De mensen achter de Florastappers hadden dan ook niks aan het toeval overgelaten om het beste van zichzelf te geven. Naast talrijke verklede spoken , werden zowel de start als rustpost gehuld in een lugubere sfeer.  Ook onder de deelnemers niks anders dan tevredenheid , naast het bezoek van de diverse buren wandelclubs ook heel veel individuele wandelaars bij de start. Zij komen telkens opnieuw om de unieke sfeer op te snuiven , meestal in kleine groepjes met vrienden , familie of werkmakkers.  Waarbij eenieder uiteraard zijn medewandelaars de stuipen op het lijf probeert te jagen en zo ook zelf meedraagt tot de uitbouw van het gebeuren.

 

 

Wie meer omtrent de Florastappers Gent wenst te vernemen kan alvast een kijkje gaan nemen op www.florastappersgent.be of contact opnemen met het secretariaat van deze club op tel. 09/231.48.64

 

We kijken alvast uit naar de organisatie van Ghent by Night op zaterdag 13 december as. wanneer een sfeervolle wandeling doorheen het historische en pittoreske Gent staat geprogrammeerd.

16:27 Gepost door stefba in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

13 december, ik ga dit onthouden

Gepost door: Ambigirl | 15-11-08

De commentaren zijn gesloten.